fbpx

Un nou sezon de conferințe online Creative Night Talks începe pe 9 septembrie

Pe 9 septembrie 2021 începe sezonul de toamnă al Creative Night Talks, seria de conferințe online organizate de Revista Atelierul, ce aduce 10 noi ediţii live şi un concert, pe site-ul www.revista-atelierul.ro și pe pagina de FB Revista Atelierul.

Conferinţele online Creative Night Talks, curatoriate de Revista Atelierul la iniţiativa Mihaelei Ion, propun o abordare multidisciplinară a ceea ce devine un ghid de noi bune practici în domeniul industriilor creative şi culturale. Proiectul a avut în ediţiile anterioare peste 24 de speakeri și primele două sezoane au fost urmărite de peste 80.000 de persoane și este pe lista scurtă a Galei Societăţii Civile 2020.

Pe 9 septembrie, moderatoarea Mihaela Ion vorbeşte cu dr. Andreea Grecu despre rolul educației în cultură și de pregătirea ca specialist, pentru meserii ce nu sunt codificate în COR încă, dar de care este nevoie în practică. Andreea Grecu lucrează din 1999 în sectorul non-guvernamental pentru asociații culturale şi uniuni profesionale din domeniul teatrului, dansului contemporan, educaţiei creative, politicilor culturale, arhitecturii, artelor vizuale și filmului documentar și a fost primul director al AFCN.

Creative Night Talks_9 septembrie_3

Prima conferință Creative Night Talks se va încheia la ora 22.00 cu un concert live şi special creat pentru proiect de trupa Kryptonite Sparks. Exploratori sonici, The Kryptonite Sparks sunt un power-trio incandescent, o combinație eclectică de indie, alternative și hard rock, cu influențe din Cream, Arctic Monkeys, Foals, Black Sabbath și Pink Floyd.

A doua ediţie deschide discuția despre artă şi tehnologie și o va avea invitată pe Mihaela Ghiţă, redactor Radio România Cultural şi fondatoare a asociaţiei Qolony. Despre ce se întâmplă cu arta  și care sunt activităţile Casei Artelor din Timişoara sunt subiectele discutate pe 23 septembrie alături de dr. Sorin Predescu. În ultima zi de joi a lunii septembrie, Andrei-Ioan Racovițan, cofondator feeder.ro și Unhidden povesteşte despre arta urbană și modul în care aceasta schimbă modul în care ne raportăm la artă.

Creative Night Talks este un proiect semnat de Revista Atelierul, ce își propune digitalizarea unei arhive colective a creativilor şi antreprenorilor culturali, demers realizat de o echipă capabilă să gestioneze și să implementeze un astfel de proiect pluridisciplinar. De peste 11 ani, experienţa internaţională şi naţională a Revistei Atelierul este recunoscută, proiectele sale fiind desfăşurate în cadrul unor parteneriate cu importante instituţii şi artişti din domeniu. Revista Atelierul este din 2010 un promotor activ al industriilor creative naţionale şi internaţionale, cu un public de peste 9 milioane de vizitatori ai site-ului www.revista-atelierul.ro.

Conferinţele Creative Night Talks au avut ca punct de plecare comunitatea creativă coagulată în jurul Revistei Atelierul dar și cele ale altor profesioniști în domeniu și și-au propus să ofere un context atât pentru abordări inedite dar și pentru noi colaborări în cadrul industriilor creative. Cum aceste nișe au fost profund afectate de efectele pandemiei, conferinţele au deschis subiecte multidisciplinare şi transdisciplinare, ce au fost abordate de speakeri cu experienţă și au avut în centru modul în care fiecare antreprenor s-a adaptat la schimbările din ultimele luni și cum şi-a regândit afacerea creativă.

Conferințele Creative Night Talks sunt moderate de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 15 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale, cofondatoare a Revistei Atelierul, doctor în istoria artei și curator independent.

Creative Night Talks

Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

#CreativeNightTalks

Un proiect Asociaţia Atelierul de Creaţie (Revista Atelierul)
Partener strategic: Messe Frankfurt
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Radio Timișoara, AGERPRES; Zile și Nopți, Iqads, Spotmedia, Zeppelin, Igloo, MagMob, Depoul de Artă Urbană, Cațavencii, Știri de Timișoara, Ziarul Actualitatea, Evenimente Bănățene, The Institute, Modernism, PRwave, Observator Cultural, Feeder, Munteanu, SMARK.

Edițiile anterioare Creative Night Talks sunt disponibile pe site, pe Youtube și pe pagina de Facebook.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0