fbpx
UrbanEye Film Festival ajunge la ediția aniversară de 10 ani


UrbanEye Film Festival sărbătorește ediția aniversară de 10 ani cu tema provocatoare Încotro?între 8-12 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco. Acest moment aniversar reprezintă o ocazie de introspecție și de reflecție asupra viitorului. Privind înapoi la realizările și provocările noastre, ne uităm acum înainte curioși și cu speranță. La a zecea ediție, UrbanEye te invită să explorezi schimbările care au modelat orașele noastre, modul în care societatea se redefinește și marile provocări globale ale momentului.

UrbanEye este co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB, sesiunea de finanțare *București acasă 2023* și se va desfășura în perioada 25.07.2023-15.11.2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.


Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.


Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


În definirea acestei ediții am avut în gând trei direcții principale.


10 ani de UrbanEye: De-a lungul acestui deceniu, ne-am dedicat promovării și analizei temelor urbane prin proiecții de film, am facilitat discuții profunde, am unit comunități diverse și am contribuit la creșterea colectivă a conștientizării importanței urbanismului. Pas cu pas, ne-am consolidat ca platformă de dialog și explorare, cu scopul de a implica cetățenii în dezvoltarea orașului.

 

Bucureștiul în dinamică: Ultimii zece ani au adus schimbări semnificative pentru capitală. Peisajul urban s-a transformă, inițiativele civice au luat avânt, iar evoluția și regresul au mers mână în mână. În acest context, UrbanEye dorim să fie un catalizator al schimbării pozitive, provocând orașul și locuitorii săi să devină mai responsabili și implicați.


Un microcosmos într-o lume în schimbare: Într-un moment în care provocările globale, de la schimbările climatice la crizele politico economice, se multiplică, festivalul urmărește să ofere o perspectivă echilibrată, dezvăluind atât utopiile cât și distopiile prezentului și viitorului.


Această ediție va pune în centrul atenției filme care ilustrează viziuni legate de viitorul mediului construit atât ale arhitecților contemporani cât și de acum 100 de ani, inițiative independente care urmăresc schimbarea orașelor, filme inedite de arhivă despre București. În plus, vor fi activități de explorare directă a spațiului prin tururi ghidate în case de patrimoniu și activități pentru copii și tineri.


Vă așteptăm să vă alăturați în această călătorie de redescoperire a orașelor și a potențialului lor transformator, între 8 – 12 noiembrie la Cinema Elvire Popesco și nu numai!


Programul complet pe urbaneye.ro. Abonamentele și biletele pot fi achiziționate de pe eventbook.ro.

 

***

 

Un proiect:
Asociația Arta în Dialog
Parteneri:
Institutul Francez în România, Institutul Cervantes în România, Ambasada Germaniei, Ideilagram
Parteneri media:
Scena9, Igloo, Inspirationist, Zile și Nopți, Revista Zeppelin, Aivi Media Hub, Munteanu Recomandă

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0