fbpx

Valea Verde: “viața înseamnă mai mult decât viteză”

În apropiere de Sighișoara, într-un sat tipic saxon, unde casele perfect aliniate la stradă și vechea biserică evanghelică înconjurată de ziduri groase de apărare trimit cu gândul la vremuri apuse, un cuplu sosit aici din Hamburg, în urmă cu aproape 20 de ani, a inițiat un amplu proiect turistic ce a crescut sub deviza „viața înseamnă mai mult decât viteză”. Valea Verde se numește refugiul pe care aceștia l-au creat în Cund, un loc unde se simte în fiecare detaliu dragostea pentru natura și tradițiile locale, dar și dorința de a le oferi oaspeților o experiență cu adevărat relaxantă.

Arhitectura autentică a celor două case unite care formează nucleul complexului, minuțios restaurate folosind doar materiale naturale, se integrează armonios în imaginea satului. După compartimentare, au rezultat aici patru apartamente spațioase, confortabile, prevăzute cu intrări separate și cu terase și băi moderne. La interior, mobilierul realizat manual din lemn de stejar de către un meșter local, împreună cu sobele tradiționale și o serie de obiecte decorative discrete creează o atmosferă plăcută și elegantă, de vacanță departe de tumultul urban. În completarea facilităților de cazare, în vechiul hambar a fost amenajat un restaurant deja renumit pentru calitatea preparatelor, decorat cu mult lemn și cu un frumos șemineu de colț.

Pe măsură ce Valea Verde a devenit din ce în ce mai cunoscută și căutată, proprietarii au achiziționat mai multe case tradiționale săsești în Cund, renovându-le și mobilându-le în aceeași linie care respectă și pune în valoare spiritul locului.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0