fbpx

Vara la înălțime în 5 rooftop-uri

TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: Brach Paris 

De la înălțime vara urbană se poate simți ceva mai răcoroasă, mai ușoară. Dacă adăugăm ingrediente precum designul rooftop-urilor și gheața din pahare, e posibil ca lungile veri fierbinți ale marilor orașe să fie ceva mai suportabile.

Paris
Ce ziceți de un rooftop unde puteți bea un pahar de șampanie în compania unor găini? Nu e o glumă, ci e versiunea de mini-fermă în toată puterea cuvântului a grădinii instalate pe acoperișul hotelului parizian Brach Paris (arondismentul 16), cu vedere panoramică asupra orașului. Accesul se poate face fără rezervare.

Foto: Ateneo Mercantil, Valencia

Valencia
În însorita Valencie, chiar în centrul definit de structuri monumentale și elemente Art Nouveau se poate urca pe rooftopul clădirii Ateneo Mercantil, aflate chiar lângă zvelta siluetă a Cinematecii. Cea mai frumoasă lumină e la apus, iar priveliștea merge bine cu un gin tonic.

Foto: Il Bar, Palermo

Palermo
Chiar în inima capitalei siciliene, Palermo, magazinul Rinascente găzduiește rooftop-ul Il Bar cu vedere la impresionanta catedrală San Domenico și la siluetele munților din zare. În caz că alegeți să mergeți la apus, nu ratați cocktailul French 75 din meniu.

Foto: Balkon, București

București
La București, din păcate, nu multe sunt rooftop-urile de unde putem vedea orașul în perspectivă (Linea/ Closer To The Moon, Deschis Gastrobar etc.). Dintre cele apărute în ultima perioadă însă, Balkon oferă posibilitatea de a arunca o privire trecătorilor chiar de pe Calea Victoriei în timp ce sorbim o bere.

Lisabona
Cine spune că nu poți bea un long drink printre ruinele unei mănăstiri de secol 14? Se poate chiar în centrul Lisabonei, la CARMO Rooftop, care s-a instalat pe diverse niveluri în cadrul Muzeului Arheologic Carmo din inima cartierului Chiado. Aici se pot vedea și filme pe înserat..

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0