fbpx

Vederi încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ’60 – ’70

Joi, 9 octombrie, la Sala Dalles (Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 18) începând cu ora 19:00 va avea loc deschiderea expoziției Vederi Încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ‘60–‘70, proiect organizat de Asociația pepluspatru, în colaborare cu Muzeul Național de Artă Contemporană

Expoziția îşi propune să ofere o perspectivă inedită asupra celor mai importante produse ale arhitecturii și urbanizării realizate în anii ’60-’70 pe litoralul turistic românesc. Traseul expozițional surprinde rolul pe care ampla sistematizare și dezvoltare arhitecturală l-a jucat în articularea unei noi viziuni a modernități de tip socialist, reflectând în mod direct asupra reprezentărilor implicite pe care arhitectura timpului liber le-a proiectat în spațiul vizual și social al epocii.

Vederi Încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ‘60–‘70 identifică proiectul arhitecturii de loisir de la Marea Neagră ca pe un câmp experimental de interacțiune între ideologie (stat), expresie (arhitectură) și utilizare (turist).

Expoziția include materiale de arhivă, instalații de obiecte și fotografii ale perioadei, interviuri cu arhitecți implicați, secvențe din filme de propagandă, alături de o serie de lucrări ale artiștilor Ion Grigorescu și Nicu Ilfoveanu.

Eveniment conex:
 
Seminar
Amplasarea modernității în regiunea Mării Negre. Întâlniri transculturale, hărți ambivalente și arhitectura timpului liber
4 Noiembrie 2014
Muzeul Național de Artă Contemporană, ora 17.00
Str. Izvor nr. 2–4, Palatul Parlamentului, aripa E4, București, intrarea prin Calea 13 Septembrie

Curatori:
Kalliopi Dimou
Sorin Istudor
Alina Șerban

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0