fbpx

Vernisaj Ioan Aurel Mureșan. Povestiri de sub pod — MNAC București | 8 februarie, 19:00

Ioan Aurel Mureşan - Povestiri de sub pod 2, Elegia 2, detaliu - ulei pe pânză, 2022

Muzeul Național de Artă Contemporană — MNAC București vă invită la vernisajul expoziției Ioan Aurel Mureșan. Povestiri de sub pod / Stories from Under the Bridge, ce va avea loc joi, 8 februarie, începând cu ora 19:00, în sala Auditorium.

Ioan Aurel Mureșan este o personalitate proteică a generației care s-a afirmat în deceniul al nouălea al secolului trecut, numită încă de atunci „generația 80”. Disciplinat dar solitar, el a asimilat tendințele neo-expresioniste care defineau în mod mai general acea perioadă, îndreptându-se însă cu rapiditate către alte universuri culturale, unde literatura, filmul, muzica au devenit surse de inspirație și resurse ale unui parcurs în continuă schimbare. „Povestiri de sub pod” este cea mai recentă transformare a acestui artist care se mută mereu către alte orizonturi, rămânând fidel celor două iubiri dintotdeauna: pictura și poezia.
Călin Dan, curatorul expoziției

 

Ciclul Povestiri de sub pod, început în anul 2021 și întrerupt în 2022 pentru noua serie, Megalos Aselinos, este, din pricina unui accident biografic nefast, neîncheiat. Cele 11 pânze rămân mărturia unei conștiințe empatice ce captează cu acuitate tulburările unui timp febril.

 

În cadrul vernisajului, va fi lansată publicația Ioan Aurel Mureșan – Povestiri de sub pod / Stories from Under the Bridge, ce cuprinde 11 elegii ale artistului, publicată de Editura Fundației Interart Triade, Timișoara.

 

Expoziția este organizată de către Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București, cu sprijinul Fundației Triade și a Sorinei Jecza.

 

Participarea la acest eveniment este gratuită, iar pentru acces, intrarea cu automobilul în curtea Palatului Parlamentului este posibilă.

 

Muzeul este localizat în aripa din spate a Palatului Parlamentului. Intrarea se face prin Calea 13 Septembrie, intrarea E1 (poarta B3).
Pin Google Maps: https://maps.app.goo.gl/QgXLqEs8cuS8DqNfA

 

Expoziția va fi găzduită la etajul 4 al muzeului, în sala Auditorium până pe 31 martie 2024.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0