fbpx

Vernisajul expoziției (Re)Descoperirea colierului de smarald: Salba de lacuri a râului Colentina

21 de echipe formate din studenți provenind din 8 țări și-au imaginat un viitor alternativ pentru salba de lacuri a râului Colentina aflată în nordul Bucureștiului. Proiectele sunt rezultatul competiției internaționale de idei organizată premergător celei de-a patra ediții a Forumului de Peisaj LE:NOTRE (LE:NOTRE Landscape Forum). Scopul competiției a fost sprijinirea abordărilor integrate și holistice pentru peisajul urban și periurban cu ajutorul echipelor multidisciplinare de studenți care au elaborat planuri și propuneri de intervenție pentru diferite nivele.

Proiectele elaborate în cadrul acestei competiții vor fi expuse în perioada 21 – 25 aprilie 2015 în sala de expoziții a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București. Vernisajul este programat pentru data de 21 aprilie 2015, marcând și începerea evenimentului LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015.  

Program 21 aprilie 2015:

17:30 – Discursul de deschidere a forumului din partea reprezentantului Institutului LE:NOTRE Prezentări ținute de arhitectul șef al Bucureștiului și de decanul Facultății de Urbanism a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București.

18:30  – Vernisajul expoziției dedicate competiției studențești și a lucrărilor prezentate de participanții la Forum. Decernarea premiilor competiției  

LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015 este evenimentul internațional care reunește specialiști provenind din variate domenii ale peisajului între 21-25 aprilie 2015 pentru a interacţiona creativ în cadrul unui workshop informal. Tema de studiu a ediției de anul acesta este reprezentată de salba de lacuri amplasată de-a lungul râului Colentina, iar activitatea Forumului LE:NOTRE vizează revitalizarea si transformarea acestei zone care prezintă un imens potențial pentru dezvoltarea durabilă a Capitalei României.

Până în prezent, Forumul a fost organizat în: Antalya (2012), Roma (2013), Sarajevo (2014).   Forumul este organizat de Institutul LE:NOTRE în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Asociația Peisagiștilor din România și Asociația Profesională a Urbaniștilor din România. Mai multe detalii cu privire la evenimentul LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015 pot fi obținute consultând site-ul oficial al acestuia: http://forum.ln-institute.org/

Institutul LE:NOTRE a fost înființat sub auspiciile ECLAS, Consiliul European al Școlilor de Arhitectură a Peisajului, ca o organizație umbrelă pentru colaborare interdisciplinară între educație, cercetare și practică inovatoare în domeniul peisajului. Scopul Institutului LE:NOTRE este de a dezvolta și consolida legăturile dintre educația în domeniul problematicii peisajului și cercetarea și practicile inovative din sectoarele public, privat și non-profit.  

LE:NOTRE Institute: http://www.le-notre.org/  office@le-notre.org  

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0