fbpx

Vino şi cântă!

…în deschiderea Zilelor Lipatti

În acest an 1 octombrie, Ziua Internaţională a Muzicii, înseamnă totodată şi ziua în care îşi va deschide porţile Festivalul Zilele Lipatti – serie de manifestări dedicate evocării personalităţii legendarului pianist Dinu Lipatti de la a cărui naştere se împlinesc în acest an 95 de ani. După ediţia desfăşurată în urmă cu doi ani, de această dată festivalul oferă iubitorilor muzicii prilejul de a se întâlni în mod direct cu arta sunetelor, prin intermediul unei campanii ce lansează un îndemn: „Vino şi cântă!”.

Vino şi cântă!

Campania reprezintă o invitaţie la adresa tuturor celor care pot interpreta o piesă de cel puţin un minut la pian sau care doresc să cunoască noţiuni de bază ale muzicii. Indiferent de vârstă, de repertoriu şi de gradul de pregătire muzicală, toţi doritorii sunt invitaţi să cânte la instrumentele amplasate în Centrul vechi, la intersecţia străzilor Lipscani şi Smârdan (între orele 12.00-22.00), Parcul Colţei (în intervalul orar 16.00-22.00) şi la AFI Palace Cotroceni (între17.00-22.00). Nu doar aplauzele asistenţei vor răsplăti eforturile participanţilor, ci şi o serie de premii, acordate printr-o tombolă.

În campanie s-au înscris deja elevi de la Colegiile Naţionale de Muzică”George Enescu” şi „Dinu Lipatti”, Artskul, Şcoala de muzică„Pianoforte”, Olga Gudynn International School, Şcolile Muzicăşi Arte Plastice nr.1 „Iosif Sava”, nr.2 şi nr.5, însă lista rămâne deschisă pentru toţi cei care doresc să-şi învingă emoţiile şi – de ce nu? – să se remarce cântând la unul dintre instrumentele care le stau la dispoziţie, indiferent de vârstă şi de repertoriul ales.

Câteva surprize pe care organizatorii le pregătesc cu prilejul ediţiei 2012 a „Zilelor Lipatti” în continuarea campaniei „Vino şi cântă” sunt premiera unui documentar despre viaţa pianistului Dinu Lipatti, o expoziţie de fotografie ce are în centru personalitatea celebrului muzician, dar şi un concurs de muzicologie.

Festivalul „Zilele Lipatti” se va încheia pe 2 decembrie – ziua trecerii în eternitate a lui Dinu Lipatti – printr-un maraton muzical alcătuit dintr-o serie de recitaluri ce se vor desfăşura pe scena Ateneului Român şi care vor fi oferite de nume consacrate ale pianisticii internaţionale: Nikolai Lugansky din Rusia şi Alfredo Perl din Chile sunt invitaţii de peste hotare, alături de care în program figurează şi doi tineri artişti români cu cariere promiţătoare: este vorba despre Andrei Licareţ şi Mihai Ritivoiu, laureaţi ai unor concursuri importante. Evenimentul este dedicat memoriei regretatei pianiste Mihaela Ursuleasa, trecută recent în eternitate la aceeaşi vârstă ca şi Dinu Lipatti: 33 de ani.

Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la adresa zilelelipatti@gmail.com sau pe pagina de Facebook Zilele Lipatti

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0