fbpx

VRF, cea mai căutată gamă Hisense Climatizare pe piața din România

 

Din 2002, Hisense formează un joint venture împreună cu grupul japonez Hitachi, construind în anul următor la Quigdao prima fabrică pentru aparate de aer condiționat dedicată sistemelor VRF. Astfel, în toamna anului 2003 sunt fabricate primele aparate de aer condiționat. Liniile de producție, dar și specialiștii sunt certificați la standardele producătorului nipon. Compania deține în prezent trei fabrici și două centre de cercetare-dezvoltare în China, toate dedicate climatizării. Anul trecut, Hisense Commercial A/C a devenit cel de-al doilea cel mai vândut brand VRF pe piața chineză, cifra de afaceri a diviziei de climatizare atingând 2 miliarde de dolari.

Cu o activitate de nouă ani pe piață, MIT Clima aduce în luna aprilie a acestui an brandul de climatizare Hisense și în România, devenind astfel reprezentantul unic al produselor de climatizare pe piața locală. Pentru piața din România, MIT Clima pune la dispoziția clienților o gamă completă de echipamente de climatizare cu detentă directă: gama rezidențială, comercială și industrială.

„Estimările pentru 2019 sunt foarte bune, România fiind deja pe locul 3 în Europa, din punct de vedere al vânzărilor, după Polonia sau Germania. Alte piețe din zonă, importante pentru Hisense Climatizare sunt Bulgaria, Serbia și Turcia. Ne concentrăm în special pe gama VRF pentru spații destinate birourilor, hotelurilor sau rețelelor comerciale. În România, ne dorim parteneriate pe termen lung”, explică Shane Dong – Regional Director of East Europe, Overseas Business Department.

MIT Clima are unul dintre cele mai complete stocuri de produse și cea mai eficentă livrare din România, prin intermediul partenerilor care acoperă toată țara. De asemenea, oferă o garanție extinsă de până la 5 ani pentru toate produsele, în condițiile montării cu partenerii săi.

MIT Clima organizează periodic cursuri tehnice, comerciale și de service pentru partenerii din toată țara. Există biblioteci BIM pentru produsele Hisense din portofoliu, iar inginerii MIT Clima acordă suport tehnic pentru întocmirea specificațiilor pe soluțiile Hisense și software de selecție.

Aparatele din gama rezidențială (RAC), cât și cele destinate proiectelor comerciale (PAC) sau industriale (VRF) folosesc agentul frigorific R32 care, datorită potențialului de încălzire globală redus (GWP), protejează mediul înconjurător. De asemenea, funcționează cu un consum redus de energie și au filtre 4 în 1 ce îndepărtează murdăria din aer, praful, polenul, pneumobacilul și mirosurile neplăcute, dar și un nivel de zgomot redus.

„Prin asocierea cu Hitachi, Hisense folosește tehnologia japoneză pentru toate produsele sale de climatizare. Succesul pe piața din România se datorează faptului că Hisense oferă tehnologie avansată, la un preț mediu. Gama Hisense se adresează segmentului mainstream de piață, deoarece prețul este în multe situații cel mai important criteriu de alegere a produselor pentru dezvoltatorii de proiecte ”, spune Dan Stoica, Director General MIT Clima.

Hisense VRF include serii de răcire și încălzire, serii dedicate răcirii, serii de recuperare a căldurii, pompe de căldură, serii multifuncționale și serii ambientale. Gama VRF este recomandată pentru cădiri de birouri, centre comerciale, clădiri de utilitate publică, spitale, hoteluri, unități de învățământ. 

Hisense VFR și proiectele din România

Peste 2/3 dintre proiectele din acest an realizate de Hisense Climatizare au la bază gama VRF. Unul dintre cele mai importante proiecte este Centrul Clutural Chinez, aflat pe strada Batiștei (București). CCC este amenajat într-o clădire S + P + 6E. Soluția de climatizare are sisteme tip VRF, cu unități interne tip duct și refulare prin tubulatură spiro, în terminale poziționate de-a lungul ferestrelor, model slot diffuser. Sistemul de casete a fost folosit pentru camera de server și în sala de proiecție.

Centru Cultural Chinezesc

Centru Cultural Chinezesc

Parterul și etajul 1 sunt deservite de un sistem format din 3 unități externe, la fel și etajele 2 și 3, respectiv 4 și 5. Etajul 6 este mai mic și este legat separat, la o singură unitate externă. Toate unitățile sunt conectate la un controller centralizat, montat în parter. Provocările acestui proiect au fost legate de cotele de gabarit, respectiv de înălțimea unităților interne. Ingierii MIT Clima, împreună cu arhitecții clădirii au găsit soluții cu jocuri de nivel la tavane.

Un alt proiect la care echipa MIT Clima lucrează intens în acestă perioadă este Hotelul Cozieni din județul Ilfov.

proiecte RO

 

Lucrarea soluționează la nivel de „P.T.+D.E.” instalațiile HVAC aferente proiectului: „REABILITARE, RECOMPARTIMENTARE CLĂDIRE EXISTENTĂ, SCHIMBARE DESTINAȚIE, EXTINDERE S+P+2E, PISICNĂ, PARCARE. Este un minihotel cu piscina exterioară, camere, sală de conferințe, restaurant, lobby.

Proiectul are cinci corpuri:

Pentru corpurile C1 si C1’ în care se regăsesc recepția, lobby-ul, restaurantul, birourile, bucatăria și vestiarele, MIT Clima a folosit sisteme Hisense cu casete și unități tip duct.

Pentru C2, C3, C4 si C5, în care se află camerele și apartamentele s-au folosit de asemenea, unități Hisense tip duct.

Unitățile exterioare sunt montate grupat, pe același postament, pe terasa destinată corpurilor C1+C1’’+C2, iar pentru corpurile C3+C4+C5 unitățile exterioare sunt montate la parter, în spațiul special amenajat.

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0