fbpx

Work in progress presentation and free class

Dymitry Szypura și-a petrecut ultima săptămână la WASP – Working Art Space and Production, lucrând la “Stein Mantel”, performance ce urmează să fie prezentat Duminică, 23 august, de la ora 19:00, sub formă de work-in-progress. Luni, 24 August, într-un curs deschis de 2 ore, Dymitry va împărtăși vasta sa experiență cu dansatorii și coregrafii români, oferind o scurtă privire către practica și stilul său personal. Rezidența de care a beneficiat artistul a fost oferită ca un Wild Card într-un schimb dintre Asociația 4Culture și Ultima Vez/Wim Vandekeybus, în cadrul rețelei europene Life Long Burning.

Stein Mantel – Motchok / Dimitry Szypura
/ prezentare work-in-progress / Duminică, 23 August / 19:00 /

“Stein Mantel” este un performance cu un costum de motociclist în mișcare care provoacă la o reflecție asupra absurdității, violenței și aspectelor practice ale protecției. Prezentând un om neajutorat care încearcă să supraviețuiască, piesa este o călătorie printre imagini, distrugere și artificialitate. Costumul ne arată lucruri care sunt imposibile în absența lui, dar treptat ajungem la un punct în care umanitatea, sensibilitatea și slăbiciunea sunt foarte prezente. Suntem martorii experienței unui om care s-a născut fără voia lui într-un spațiu față de care simte o nevoie constantă de a se conecta, un spațiu în care se vede obligat să își improvizeze o viață. Performance-ul este încărcat de acrobatică și manipulare de obiecte. Acțiuni dure și spectaculoase sunt înlocuite de umilință, blândețe și vulnerabilitate. Un scenariu solid și dramatic există doar pentru a fi înlocuit de contradicția umană a unui copil care râde în fața unui accident dramatic, din pura incocență și bucurie pe care descoperirea unei atracții i-o stârnește. Ce se întâmplă atunci când un film este o coregrafie, când un actor este un acrobat și un meșter – un dansator?

Dimitry Szypura / free class / Luni, 24 August / 19:00 – 21:00

Dymitry Szypura le propune dansatorilor români două ore de pregătire fizică intensivă, provocându-i să își folosească corpul ca pe mașinărie puternică și inteligentă. Combinând exerciții tehnice și fraze de mișcare cu diferite calități de a fi în corp, cursul oferă unelte pentru o folosire inteligentă, eficientă și spectaculoasă a corpului în spațiu. Dymitry va prezenta exercițiile și metodele sale preferate de a traversa spațiul, de a își întări corpul, de a cădea și de a sări, de a lucra cu contrastul dintre tensiune și relaxare, de a folosi podeaua deopotrivă ca sursă a forței și ca suprafață de eliberare.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0