fbpx

Workshop de fierărie, tencuieli de lut şi dulgherie

În perioada 15-28 iulie va avea loc la Ţibăneşti, a VII-a ediţie a workshop-ului de fierărie, tencuieli de lut şi dulgherie.

Localizare

Construit la sfârşitul secolului al XVIII-lea, conacul Petre P. Carp este înconjurat de un parc, în mijlocul comunei Ţibăneşti. Conacul, parcul, şi mausoleul familiei, proiectat probabil de Gustave Eiffel, alcătuiesc un ansamblu istoric şi de arhitectură, protejat, în zona deluroasă a Moldovei, la 50 km sud de Iaşi.

Înscriere

Numărul locurilor disponibile este limitat.
Persoanele interesate sunt rugate să ne transmită cv-ul (maxim 2 pagini) însoţit de o scurtă scrisoare de motivaţie (maxim 2500 de caractere cu spaţii) pe una dintre următoarele adrese de e-mail – avmihailciuc@yahoo.com, prodidbucuresti@gmail.com cu subiectul “Înscriere Workshop Ţibăneşti” până la data de 10.07.2013.
Confirmarea listei participanţilor se va face prin e-mail.

Descriere

Toate activităţile de la Ţibăneşti constituie o şcoală de meşteşuguri, destinată în primul rând sătenilor din zona Ţibăneştiului, dar şi tuturor celor care conştientizează valoarea patrimoniului cultural şi nevoia de a-l transmite urmaşilor.

Iniţierea în arta fierăritului se va face prin realizarea unui obiect de artă sub îndrumarea companionului-feronier Fabien Monestier, de la Şcoala de utilitate publică Les Compagnons du Devoir din Franţa, urmaşă a breslelor de constructori ai catedralelor din Evul Mediu.

Participanţii vor crea şi vor asambla elemente decorative componente ale staţiei de autobuz, inaugurată în ediţia precedentă a workshopului. Totodată, vor asista la montarea unor obiecte funcţionale şi/sau de decor în incinta conacului.

O importanţă deosebită se acordă, în această ediţie a workshopului, conceperii şi executării unui obiect original de mici dimensiuni pe care fiecare participant îl va putea lua acasă.

Atelierul de tencuieli tradiţionale din lut şi var, condus de Constantin Palaghiu, maistru în construcţii, în încăperile conacului Petre P. Carp îşi propune să familiarizeze participanţii cu modul de aplicare, compoziţia şi dozajul optim oferind ca spaţiu de lucru camerele din conac.

Lucrările de dulgherie, atelier condus de Constantin Palaghiu, maistru în construcţii, îşi propune să realizeze un planşeu pentru camera de cazare.

Atelierul de hârtie manuală, condus de Răzvan Supuran de la Atelierul de Carte din cadrul Muzeului Ţăranului Român îşi propune să continue demersul început anul trecut-tapetarea unei camere din conac cu hârtie manuală precum şi să surprindă cu noi experimente.

Acţiunile vor fi coordonate de arhitecţii: Alexandra Mihailciuc şi Şerban Sturdza.

Pe parcursul şederii la Ţibăneşti, participanţii vor putea profita de atracţiile zonei: cireşii, iazul, drumeţiile, atelierele de olărit din satul Schitu Stavric, bisericile moldoveneşti şi fierăritul seara la foc.

Mai multe detalii pe
https://www.facebook.com/events/454456071314805/

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0