fbpx

Zen în mijlocul agitației urbane

AMENAJARE DE INTERIOR: Jooca Studio TEXT: Anca Rotar FOTO: Katya Zolotukhina

Acest proiect transformă principalele spații ale unui apartament dintr-o zonă intens circulată din Capitală într-o oază de calm și liniște. Stilul de amenajare este unul modern, minimalist, cu influențe preluate din stilul industrial, explicit urban, cum ar fi cadrele și corpurile de iluminat metalice, și, în special în zonele destinate relaxării, elemente de inspirație japoneză, atemporale, amintind de frumusețea naturii.

Zona de intrare, cu un abil joc de oglinzi, se deschide direct către open-space-ul generos format din living și bucătărie, separate vizual printr-un panou metalic care maschează spatele canapelei. Atmosfera calmă, cu o cromatică neutră, îndulcită de nuanțe catifelate de albastru și roz, este dinamizată de inserțiile metalice negre, regăsite în elementele decorative, corpurile de iluminat sau în componența pieselor de mobilier custom.

Principalul punct de interes este compoziția grafică de pe peretele zonei media, realizată din platbandă subțire metalică, vopsită electrostatic, conferind spațiului o identitate aparte. Cadrele paravanului separator și corpul de iluminat minimalist ce marchează zona de dining continuă jocul grafic și creează un ansamblu unitar.

compozitie_750_9872

Masa de dining este pozitionată central în cadrul zonei de bucătărie, ceea ce a dictat amplasarea simetrică a corpurilor de depozitare și de lucru. Fronturile gri ale corpurilor suspendate se îmbină armonios cu textura naturală, de lemn, a celor joase. Alegerea foliei de aluminiu pentru backsplash conferă bucătăriei un aer modern, urban.

Trecând către zona de noapte, dormitorul este gândit în nuanțe calde și luminoase, în compensație pentru orientarea cardinal nu prea prielnică. Influențele japoneze se fac, aici, simțite cu precădere în designul patului și al tăbliei acesteia, realizată din MDF vopsit și frezat, precum și în alegerea obiectelor de decor.

plan final (1)

PROIECT: Apartament City Zen; AMPLASAMENT: zona Barbu Văcărescu, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 90 mp; SUPRAFAȚA AMENAJATĂ: 50 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Jooca Studio; ECHIPA: Ana-Maria Vasile, Alexandra Stamate; FINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0