fbpx

Zilele ISCOADA – Apă, artă și comunitate

În perioada 4-10 septembrie ISCOADA vă invită la evenimentul „Zilele ISCOADA – Apă, artă și comunitate”, ce va avea loc în spațiul Disco Obor (în incinta halei vechi din Piața Obor) și la Grădina ArtHub.

Ne vom uita împreună la modurile în care relaționăm cu cea mai răspândită resursă naturală pe care o avem la dispoziție: apa. Considerăm că tematica apei nu poate fi explorată mono-disciplinar, așadar propunem o abordare din perspective multiple, în speranța că vom putea atinge măcar suprafața acestui subiect vast. V-am pregătit:

 

O expoziție multimedia ce vorbește despre dinamicile și comunitățile din jurul canalul de irigații Sadova-Corabia, un paradis al sistematizării și producției socialiste, acum în ruine.

 

Dezbateri pe tematici diverse, precum revalorizarea practicii arhaice a nașterii în apă; gestionarea resurselor de apă în agricultura regenerativă/permacultură; reconstrucția, ecologizarea și protejarea râurilor de munte; luciurile de apă ca arene politice în care se întâlnesc oameni, păsări și pești; și simboluri și semnificații ale apei în poezie.

 

Proiecții de filme documentare ce vor adresa chestiunea capitalizării apei, practici sustenabile de permacultură, sau comunități direct afectate de încălzirea globală.

 

O cină comunitară – un happening culinar de tip potluck care va onora ideea de comensalitate în jurul Metabucătăriei o masă-obiect de design cu diametrul de 6 m, un performance ce amintește de ritualul Paparudelor, un concert live care abordează teme ecologice, și un party Cumbia, pe versuri ce invocă legăturile mistice dintre om și elementele naturale.

 

Programul pe zile poate fi consultat aici. Facebook event, aici.

 

Intrarea este liberă în toate zilele evenimentului

 

***

 

𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶: Asociația ISCOADA, Disco Obor, Grădina ArtHub, Stardust Architects, One World Romania, Asociația Bloc Zero, Fundația Calea Victoriei, Fundația DALA (CUCA), Facultatea de Științe Politice (SNSPA), Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (UB), Zeppelin, Igloo, Documentaria, Munteanu Recomandă, IQads, Zile și Nopți, La Fântâna, Vinul lui Dinescu

 

𝗔𝗳𝗶𝘀̦ 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁: Atelier Fain, cu contribuția Stardust Architects

 

ISCOADA  este o platformă editorială de popularizare a cercetărilor din antropologie și științe sociale conexe. ISCOADA este un ecosistem de text, imagine și sunet, prin intermediul cărora comunicăm publicului larg povești despre oameni, cultură și societate.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0