fbpx

Ziua Naționala a Lecturii, sărbătorită de liceenii din Sectorul 1

Data de 15 februarie a fost aleasă pentru a marca Ziua Națională a Lecturii, susținută de autoritățile române pentru a încuraja proiectele și evenimentele care promovează lectura pe tot parcursul vieții.

Expoziții, decernare de premii, spectacol extraordinar de audiții, acestea sunt principalele momente artistice pe care Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) împreună cu Primăria Sectorului 1, Muzeul Național a Literaturii Române – București, Biblioteca Metropolitană București și tinerii talentați din liceele vocaționale ale Sectorului 1 le-au pregătit cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii.

Evenimentul va avea loc marti, 15 februarie 2022, începând cu ora 17:00, în spațiul cultural si expozițional al Administrației locale a Sectorului 1 din strada Piața Amzei nr. 13.

În cadrul expoziției „București. O arhitectură modernistă europeană”, semnată de prof. dr. arh. Luca Matei Stoian ce cuprinde panouri de fotografie de arhitectură modernă, edificii relevante pentru arhitectură modernistă a Capitalei, personalități ale lumii culturale – profesori, cercetători, scriitori și artiști – vor purta un dialog despre importanța lecturii (lectura unei ilustrații, lectura unui text, lectura unui desen de linie, a unei picturi, a unui portret sau a unui peisaj (tipurile de compoziție), lectura unei partituri, semnele identitare ale unei comunități cu elevii din colegiile și liceele vocaţionale din Sectorul 1.

Din păcate, date fiind actualele condiții impuse de criza sanitară, evenimentul nu poate avea loc cu participarea publicului larg. Accesul la eveniment se va face doar pe bază de invitații și cu respectarea strictă a regulilor sanitare. Însă organizatorii le dau întâlnire iubitorilor de cultură în mediul virtual.

Întregul eveniment va putea fi urmărit în direct pe pagina de Facebook CEAAA și pe canalul media al Colegiului Tehnic Media București.

Mai multe detalii găsiţi la www.ceaaa.ro.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0