fbpx

ApARTamentul Clientului Necunoscut

Cel mai recent spațiu amenajat de igloo architecture în complexul The Park a fost un apartament de trei camere – după alte două amenajate în același complex: Cuibul și Vizuina – pentru care am lăsat însă deoparte preocupările animaliere, orientându-ne către o îndeletnicire eminamente umană, cea pe care oamenii fini și gospodinele cu pretenții o numesc Artă.

img_9050

Conceptul a plecat de la o expoziție Lichtenstein văzută cândva la MOMA și de la observația că felul în care oamenii se raportează la amenajarea propriei locuințe are ceva din retorica raportării la obiectul de artă: casa trebuie să fie unică, pe gustul meu, în culorile preferate etc.

img_9047

img_9028

Așa că dacă popartiștii s-au muncit să transforme în tablouri imagistica populară, de ce să nu transformăm și noi tablourile lor în imagistică decorativă, populară, adică exact ca ei, dar invers! Bineînțeles, nu prin reproduceri de la librărie montate rafinat în rame din plastic și expuse pe perete, ci transformând de-a dreptul pereții și celelalte suprafețe propice în chiar suportul artei.

img_9061

În plus, ne-am reamintit că oamenii au în general pornirea de a-și tapeta pereții locuințelor cu tablouri, după posibilități și gust. Neavând noi un beneficiar anume, ne-am gândit să-i ușurăm viața Clientului Necunoscut, scutindu-l de efortul de a-și alege tablouri prin directa imprimare a lor pe varii suprafețe ale locuinței.

img_9041

În urma discuțiilor cu decidenții proiectului, a trebuit să cam renunțăm la imaginile pop în favoarea unor imagini digitale sau graffiti-uri cu tematici urbano-naturale. În final, poate că e mai bine așa, căci un exces de citate culte ar fi fost exagerat, pe când dezin­vol­tura stilistică e mult mai aproape de natura contemporanilor noștri.

img_9074

img_9109
img_9081

img_9163

Proiect selectat în albumul igloo best Interioare din România 6

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0