fbpx

Arhitectura la feminin, un podcast igloo | Ep. 02 – Eliza Yokina, Cumulus

Yo-ki-na, deși cu rezonanțe japoneze, este de fapt un nume bulgăresc. Este chiar numele invitatei în cel de-al doilea episod al podcastului Arhitectura la feminin: Eliza Yokina

 

Eliza este o arhitectă deja cunoscută pentru munca sa multidisciplinară, ce încorporează o permanentă negociere între detaliu și viziune de ansamblu, între estetic și funcțional. Ce este poate mai puțin știută, este povestea din spatele numelui și originii sale. Dacă sunteți curioși să aflați despre atmosfera copilăriei sale înconjurate de natură, peisaj și Dunăre, despre vechi ritualuri bulgărești ce i-au influențat subtil viziunea asupra lumii și practica sa profesională, vă invităm să ascultați dialogul pe platformele noastre de  YouTube, Spotify și pe www.igloo.ro. 

 

Membră fondatoare a SYAA încă din 2006, membră fondatoare a Asociației De-a Arhitectura, Eliza Yokina este Senior Partner al biroului de arhitectură CUMULUS, câștigătoare doi ani la rând la Anuala de Arhitectură București cu proiectul 11Houses, secțiunea Design de obiect și cu proiectul Simbio Kitchen & Bar, la secțiunea Reabilitare și transformare. Arhitecta a fost selectată de două ori câștigătoare a marelui premiu: o dată la Anuala de Arhitectură București 2010, secțiunea Case de vacanță, pentru proiectul Bosco Club și o dată la Gala Industriei Editoriale 2012, pentru proiectul Vise despre case – o carte de povești pentru părinți și copii, de asemenea. Mai multe despre proiectele Elizei Yokina găsiți pe cumulus.one, iar aici puteți citi un fragment din interviul apărut în albumul Arhitectura la feminin

 

Podcastul Arhitectura la feminin face parte dintr-o inițiativă mai amplă, începută în martie 2021. Numit Luna arhitectelor, proiectul și-a propus să sprijine și să promoveze prezența feminină din arhitectură și design, aducând mai aproape de comunitatea digitală igloo figurile femeilor arhitect care dau contur și sens spațiului din jurul nostru. S-a pornit cu o campanie în social media și s-a continuat cu o rubrică permanentă în revistă și un album tipărit. O poveste care a curs cu entuziasm, crescând firesc în idee, formă și amploare.

 

Vara aceasta proiectul a căpătat o voce nouă prin podcastul Arhitectura la feminin – o etapă necesară și complementară, prin care construim o narațiune pe mai multe voci și trasăm perspective proprii, feminine, asupra practicii de arhitectură. 

 

Vă invităm să ascultați și primul episod ce a avut-o ca invitată pe arhitecta Iulia Stanciu (Starh), o personalitate carismatică și o prezență de pionierat pe scena locală – pe platformele YouTube, Spotify și pe www.igloo.ro.

Arhitectura la feminin este un podcast igloo, finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, susținut de Ideal Standard România, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala București. Ne puteți asculta pe platformele YouTube, Spotify și www.igloo.ro.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0