fbpx

Expoziţia „Bucureşti, un oraş deschis” la Şcoala Naţională Superioară de Arhitectură Paris Val de Seine

Concepută şi curatoriată de Philippe Simon şi Jérémy Vercken de Vreuschmen, expoziţia „Bucureşti, un oraş deschis” dezvăluie proiectele realizate de studenţii a Scolii Naţionale Superioare de Arhitectură Paris Val de Seine (ENSA-Paris Val de Seine) având ca temă evoluţia a opt cartiere din Bucureşti. Expoziţia cu intrare liberă poate fi vizitată între 9 şi 20 mai 2022, de la 9:00 la 19:00.

Opt echipe de tineri francezi au analizat opt cartiere bucureştene. Rezultatele acestui laborator s-au concretizat în scenarii optimiste sau pesimiste privind viitorul acestor cartiere. Utopiile şi distopiile prezentate de studenţi pun în discuţie modelele urbane ale oraşului, privirea franceză a autorilor fiind mereu prezentă în această abordare.

 

Fără îndoială, originalitatea şi interesul acestui proiect rezidă şi în decriptarea unui oraş total necunoscut de studenţi înaintea de începerea proiectului – un oraş descoperit din Franţa, cu distanţa fizică şi de mentalitate pe care acest lucru le implică.

 

Expoziţia este însoţită de lucrările a şase fotografi care surprind cotidianul oraşului : Jean-Michel Galley, Nicu Ilfoveanu, Iosif Király, Anton Roland Laub, Delia Prodan, Anita Pouchard Serra.

 

Un catalog de 170 pagini, publicat cu sprijiçnul Institutului cultural român de la Paris, însoţeşte expoziţia.

 

Un interviu cu Jérémy Vercken de Vreuschmen, despre proiectul „Vatra Luminoasă, modelul orașului-grădină în București”, a fost publicat în igloo #204 şi poate fi citit aici

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0