fbpx

igloo habitat & arhitectură Iulie/August, o vacanţă cu stil

A apărut igloo habitat & arhitectură 103-104 (iulie-august 2010), ghidul de vară al ultimelor ştiri din domeniul arhitecturii, designului şi artelor contemporane. Însoţită de mereu dinamicul oogli, revista nu cere decåt puţin loc în bagajul dumneavoastră şi promite, în schimb, să fie cireaşa de pe tort în cadrul unei vacanţe cu stil.

Puteţi alege s-o citiţi fie în format clasic, fie în format digital (pe iPad, netbook, laptop)

igloo habitat & arhitectură Iulie/August, o vacanţă cu stil

Din sumar:

Schloss Freudenstein

Castelul Freudenstein (în traducere – piatra fericirii) a fost modificat în repetate rânduri, cea mai recentă „schimbare la faţă” fiind completată în toamna lui 2008. Autorii proiectului, AFF Architeketen au dorit să păstreze toate layerele istoriei, toate intervenţiile, modificările şi completările suferite de construcţie, pe scurt, întreaga atmosferă fragmentată şi eclectică a castelului, transformându-l însă, în acelaşi timp, într-un simbol al industriei care a făcut din această zonă a Germaniei unul dintre cele mai bogate ţinuturi.

Hotel Golden Tulip Ana Tower, Sibiu

Finalizat în septembrie 2008, Golden Tulip Ana Tower, un high class business hotel de 4 stele, are o arhitectură simplă, clară şi, în primul rând, sobră. Exteriorul nu comunică mult din spectacolul designului interior, cu excepţia liftului panoramic cu care se ajunge la restaurantul 585 Fusion, cu o capacitate de 120 de locuri, situat la ultimul nivel. Spaţiile publice sunt personalizate cu detalii studiate atent, în special cu accente grafice: pe mocheta sălii de conferinţe (produsă pe comandă) este scrisă, în engleză, istoria culturală a Sibiului; zona recepţiei (animată de personaje albe în mărime naturală) este o sumă de texturi ton pe ton (piatră bej, Corian® alb, lămpi de plafon voluminoase, din sticlă albă).

Blackbox, Timişoara

În incinta mallului din Timişoara, şi-a făcut recent apariţia un spaţiu neconvenţional pentru distracţii mai mult sau mai puţin sportive pe care îl semnează tinerii arhitecţi de la Parasite Studio. Cu o abordare inovativă a arhitecturii şi o atenţie deosebită pentru detalii, aceştia ne-au povestit cum a luat naştere şi cum s-a dezvoltat proiectul pornind de la ideea de Blackbox. Vitrajele existente au devenit locuri „de expunere” şi de comunicare spre spaţiul exterior, în fapt, ecrane informative dinamice.

Profil Studio Job

Absolvenţi ai Academiei de design din Eindhoven, Job Smeets (născut în Belgia în 1970) şi Nynke Tynagel (născută în 1977 în Olanda) trăiesc şi lucrează împreună. Au colaborat cu galerii din New York, Tokio, Los Angeles, Paris, Londra sau Milano; au creat pentru Bulgari, Swarovski, Bisazza, Venini, Royal Tichelaar Makkum sau Moooi; au expus la MoMA, Victoria&Albert Museum, FIAC, Cooper-Hewitt sau Guggenheim. Lucrează în special cu piese de serie mică, sculptate sau turnate în bronz, de ceramică sau din lemn, integrând în designul lor o iconografie fantastică, desenată, sculptată sau turnată într-o manieră realistă, cu mare atenţie acordată tehnicilor de prelucrare. Simbolismul bogat folosit de ei cuprinde teme biblice, istorice (înţelegând prin asta trecutul care vorbeşte despre prezent), zoomorfe şi antropomorfe.

Pentru mai multe detalii, nu ezitaţi să consultaţi site-ul igloo.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0