fbpx

De profesie arhitect ▪️ igloo summer joi / săptămâna #8

 

Vara aceasta are 13 zile de joi.

Și ca să nu fie cu ghinion, v-am pregătit 13 oferte de neratat.

În fiecare #joi, cu #joy.

 

Summer joi. Săptămâna #8

25.07 – 31.07 ♡

 

De profesie arhitect

 

Adrian Spirescu – Pagini de arhitectură. Interferențe și neliniști. Autorul abordează creaţia arhitecturală prin conceptul cunoaşterii complexe a tuturor factorilor care o determină şi o compun: context urbanistic, social şi natural, lumina, expresia plastică, utilizatori. Astfel, fiecare proiect, de la locuinţe la ansambluri de birouri, are propria poveste pe care arhitectul adesea o consemnează şi în frumoase şi inspirate crochiuri. Volumul monografic apărut în colecţia iglooprofil grupează unele dintre cele mai importante lucrări ale arhitectului şi profesorului Adrian Spirescu care s-au remarcat de-a lungul timpului, multe dintre ele premiate la competiţiile naţionale.

Dorin Ştefan. Carte de bucate de arhitectură. Cel de-al treilea album al seriei iglooprofil aduce în atenţia publicului biroul de arhitectură DSBA, înfiinţat în 1990, la Bucureşti, de către profesorul arhitect Dorin Ştefan. Succesul şi faima de care biroul se bucură în prezent se datorează nu atât numărului mare de proiecte, cât deschiderii către inovaţie şi experiment. Dovadă şi conceptul inedit al albumului – arhitectura ca artă culinară şi arhitectul ca bucătar rafinat – prin care vor fi dezvăluite secretele, procesele complexe şi „condimentele” din spatele fiecărui proiect de arhitectură. Îi „avertizăm” pe cititori că este vorba de un album-experiment, o carte-obiect de maximă raritate, o construcție arhitecturală din hârtie, ce se revelează treptat pasionaților (așa că nu vă speriați că nu are „copertă” sau cotor și îndrăzniți să tăiați filele acolo unde cartea pare „greșită”).

 

Radu Teacă. Proiecte 1990 – 2010. Albumul este dedicat lucrărilor realizate de Radu Teacă în ultimii 20 de ani, prezentând proiecte de arhitectură şi design interior caracterizate prin vigilenţă, tensiune, provocare şi complexitate. Preocuparea pentru detaliu, pentru imagine şi stil este o trăsătură fundamentală a creaţiei sale, Radu Teacă dovedindu-se unul dintre puţinii arhitecţi care se implică puternic în concretizarea proiectelor, tocmai pentru a se asigura de respectarea desenului iniţial. Nu îi plac compromisurile şi încearcă să aibă de-a face cu cât mai puţine: cum obiectul de arhitectură este conceput şi abordat principial în termeni estetici, orice modificare îi poate afecta echilibrul şi coerenţa totală. „Arhitectura trebuie să îşi propună reguli cât mai complexe şi mai multe. Cu cât răspunde mai multor reguli şi cerinţe, cu atât este mai bună”, declara el însuşi într-un interviu.de architect. Adăugăm acestui dosar rubricile deja știute, care se ocupă, fiecare în parte, de proiecte interesante pe care vrem să vi le facem cunoscute.

 

Grafica campaniei: Doriana Mărășoiu

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0