fbpx

La Uzina, cafeaua se gustă în plină stradă

Când viața ta curge în același oraș de ani de zile, ajungi să realizezi cum anumite zone devin cumva peste noapte epicentrul unui zumzet aparte. Un colț de stradă până mai ieri banal și străbătut în marea trecere devine locul unde îți dai întâlnire cu prietenii. Motivul? De cele mai multe ori, ceva de gust bun, ceva ce vrei să încerci la rândul tău. Un prim pas către o mâncare bună, o înghețată sau o cafea la care vrei să revii. Și, peste noapte, te trezești că acolo e zumzetul și pe acolo vei trece cel puțin o vară și o toamnă.

Bucata de Calea Victoriei colț cu strada Piața Amzei a devenit cam de un an încoace un traseu popular al drumurilor loisirului bucureștean. Și nici nu e de mirare, având în vedere că perimetrul, populat până nu demult cu magazine-muzeu și mici comerțuri, a devenit loc de street food – în cel mai pur sens al cuvântului – în plină pandemie. Oameni se bucură de soare, mâncând și râzând pe trotuarele înguste și dincolo de ele. Iar agitația se continuă până spre Piața Amzei și dincolo de ea.

IMG_1878

Aici, într-una dintre clădirile istorice și-a găsit loc cu vedere și ședere la stradă, Uzina, o cafenea cu prăjitorie care își dorește, într-un spirit grafic-minimalist, să îi apropie pe iubitorii cafelei de specialitate de combinația cafea-design sau cafenea cu ștaif. De partea de design interior s-a ocupat echipa PLUSMINUS ARHITECTURA (arh. Adrian Oancea, arh. Ana Oancea) care a reușit să redea locului un spirit de uzină contemporană.

IMG_1996

Cu grație firească, amenajarea a preluat detalii cheie ale brandingului, conturând între elemente metalice (tablă expandată, scaune curbate) și lemn (parchet, banchete și elemente parietale) un aer de manufactură susținut și de desenele pereților. Arhitecții au punctat cel mai bine legătura locului cu strada: „dispunerea diagonală a parchetului masiv direcționează strada spre bar și spre scara către subsol, unde se întâmplă prăjirea cafelei”.

În afară de cafea, la Uzina se pot descoperi pe înserat cocktailuri și muzici (concerte de jazz) în paradigma unui nou trend bucureștean al timpului liber petrecut la firul străzii.

Articol publicat în igloo #202 / iunie-iulie 2021 / Climate Change / Rubrica #DEGUSTBUN
profile_FB_#202

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0