fbpx

Locuire dinamică într-un studio bucureștean de 32 de mp

DESIGN DE INTERIOR: Vinklu; TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Ștefan Păvăluță

Care este primul lucru care vă trece prin minte atunci când vorbim despre viața într-un studio? Poate compact, poate ergonomic… Noi ne declarăm fani ai interioarelor XS, cărora le-am și dedicat în 2022 albumul igloobest „Interioare XS din România”, deoarece trasează scenarii ingenioase și inteligente ale locuirii într-o suprafață restrânsă.
Iar acest studio bucureștean din zona Sălii Palatului amenajat de către arh. Ștefan Păvăluță (Vinklu) nu face excepție, dezvăluind în cei 32 de mp o locuire „de tranzit, compactă”. Conform propriei explicații, arhitectul a intenționat să conecteze spațiile atât la nivel de finisaje, cât și vizual. Astfel s-a creat posibilitatea unor perspective directe, care permit o vedere direct din exterior.
 
Elementul care conectează holul de intrare și bucătăria este finisajul de pardoseală care urcă și pe peretele din dreapta. El oferă, în același timp „un suport cuierului și dressingului încastrat, ce se continuă și în living.”
.

Bucătăria își exprimă veselia prin culori tari în partea de finisaje și mobilier, iar nuanța de albastru prezentă aici va fi reluată în cazul mesei-birou din living și în cazul paravanului metalic care delimitează zona de zi de cea de noapte. Acesta funcționează asemenea unui reper al spațiului permițând comunicarea discretă între pat și canapeaua albastră a zonei de zi.

 

Un alt element de conexiune este „holul de distribuție între bucătărie, baie și spațiul de zi care devine un nucleu prin folosirea unei singure suprafețe ce brodează peretele, se transformă in dressing, dublează spațiul cu o oglindă și are ca terminație orientarea către zona de noapte.” Iată cum locuirea în 32 de mp poate fi viu și dinamic exprimată și potențată.

PROIECT: AP. CMP; AMPLASAMENT: București, Sala Palatului; SUPRAFAŢĂ: 32 mp; DESIGN DE INTERIOR: Vinklu (Ștefan Păvăluță); FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0