fbpx

Mood board pentru un februarie 2023 #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: The Bear

În februarie ne-am propus să mâncăm bine, chiar și din priviri. De aceea am pus la cale un meniu gurmand și deopotrivă gourmet cu cinci seriale din ultimii ani care mai de care mai apetisante pentru că fac (garantat) o poftă nebună de a încerca ceva nou și bun. Bon appétit!
Foto: The Bear

1. The Bear (2022)
Unul dintre cele mai inedite și dinamice seriale văzute în 2022 este „The Bear” (Hulu), o poveste care se derulează aproape în întregime în bucătăria unui restaurant din Chicago unde tânărul chef de succes Carmen „Carmy” Berzatto se întoarce pentru a prelua afacerea familiei după ce fratele lui moare pe neașteptate. Jeremy Allen White este încântător în rolul chef-ului care trebuie să facă pace cu demonii personali și cu o echipă dificilă dar extrem de simpatică.

Foto: Chef’s Table Pizza

2. Chef’s table Pizza (2022)
În cel mai recent sezon al serialului „Chef’s Table” (Netfllix) cele șase episoade au un delicios numitor comun: pizza. Din Phoenix, Arizona până în Kyoto, chefi precum Chris Bianco, Yoshihiro Imai sau Sarah Minnick își dezvăluie secretele dar și munca neobosită care i-au condus către inovație și succes internațional. Prin urmare dacă vreți să știți secretul unei pizza care „are miros și gust de deșert”, aici îl puteți descoperi.

Foto: Julia

3. Julia (2022)
„Julia” (HBO) se inspiră din viața uneia dintre femeile care au făcut pionierat în industria show-urilor de gătit televizate într-o Americă și o lume eminamente machiste: Julia Child (jucată de Sarah Lancashire). Show-ul ei, The French Chef, debutează la începutul anilor 1960 iar serialul surprinde exact această tranziție de la scriitoarea de cărți de bucate la starul TV.

Foto: Stanley Tucci: Searching for Italy

4. Stanley Tucci: Searching for Italy (2021)
Descoperirea Italiei cu Stanley Tucci sau mai bine zis o călătorie culinară care străbate Italia de la nord la sud, ajungând până în Sicilia. Cele două sezoane ale serialului-documentar „Stanley Tucci: Searching for Italy” (CNN), explorează savorile uneia dintre cele mai iubite culturi gastronomice din lume.

Foto: Foodie Love

5. Foodie Love (2019)
Serialul preferat al ultimilor ani cu și despre mâncare rămâne „Foodie Love” (HBO) o poveste de dragoste (și pentru mâncare) care se țese pe străzile, în restaurantele și cafenelele din Barcelona (și nu numai), în regia lui Isabel Coixet. Laia Costa și Guillermo Pfening dau viață minunat unei „ea” și unui „el” care încearcă să se apropie în paradigma iubirii de secol 21, când este mult mai simplu să menții o relație de lungă durată cu felurile de mâncare preferată decât cu altă persoană.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0