fbpx

Mood board pentru un iulie 2023 #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: Call Me by Your Name 

Ne declarăm in the mood for înghețată și filme în luna aceasta și încercăm să ne răcorim cum putem între două escapade la umbră cu provizii de înghețată cu filme & seriale din toate timpurile care ne transportă prin decoruri și fir narativ în posturi estivale care ne incită imaginația.
Bonus: cinematografele în aer liber care ne îndeamnă să facem plimbări pe înserat și în iulie. Se întâmplă, în București, la Grădina cu filme – Cinema & more (Piața Alexandru Lahovari 7), sau la Herăstrău Open Air. În țară, Caravana Metropolis călătorește în următoarea perioadă în Făgăraș și Râșnov iar filme în aer liber se pot vedea în această vară și la mare în cadrul festivalului Eforie colorat.
Foto: Le Mépris

Apropo de vară și arhitectură în cinema, Le Mépris (1963, r. Jean-Luc Godard) are câteva ingrediente imbatabile: dialog, Brigitte Bardot și o scenă devenită deja iconică care se întâmplă la Casa Malaparte, o vilă solitară în vârf de stâncă care apare în 1937 pe Insula Capri fiind realizată chiar de scriitorul Curzio Malaparte după ce acesta refuză designul propus de arhitectul Adalberto Libera.

The Talented Mr. Ripley, (1999, r. Anthony Minghella) ne poartă în ecranizarea romanului Patriciei Highsmith și post Plein soleil (1960, r. René Clément) prin această poveste clasică deja a iubirii, imposturii și trădării, și, mai ales, într-o călătorie văratică prin sudul Italiei, în insule precum Procida sau Ischia dar și în Sicilia (Positano).

Foto: The Talented Mr. Ripley,

Rămânem în Italia și simțim din plin lentoarea după-amiezilor de vară în filmul Call Me by Your Name (2017, r. Luca Guadagnino) în care o vilă de secol 17 din Lombardia a devenit un adevărat personaj. Aceasta a fost complet golită iar pentru film s-a construit pas cu pas un design de interior special pe care regizorul l-a conturat împreună cu Violante Visconti di Modrone.

Foto: Call Me by Your Name

Încheiem cu Boy on a Dolphin, un film din 1957, primul jucat de Sophia Loren în limba engleză în regia lui Jean Negulesco care ne poartă în idilica insulă Hydra.

Foto: Boy on a Dolphin
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0