fbpx

Pensiunea La Moșu, Porumbacu de Sus, Sibiu

În toiul verii, culmea munților Făgăraș întinde sub albastrul cerului o streașină tenace de omăt. Un amalgam de cețuri separă creasta de pădurea ce coboară pe versant. Acest fundal insolit, unic în țară, e apanajul satelor înșirate pe malul stâng al Oltului, printre care și Porumbacu de Sus. Existența sa multiseculară e menționată în acte începând cu anul 1466.

Specificul sitului și vechimea așezării îi conferă personalitate, iar drumul adiacent Oltului îl racordează la tumultul vieții moderne. Aceste date au acționat cu tact și eficiență în amenajarea pensiunii „La Moșu”, denumire aleasă de proprietari după un bunic originar din partea locului. Clădirile aproape centenare – o fostă locuință și o șură – au fost restaurate cu materiale tradiționale – piatră și lemn, tencuială și țigle.

Merită remarcat modul ingenios în care e utilizat potențialul spațial oferit de fosta șură. Prin desfacerea pereților, parterul a fost transformat într-un living cu bucătărie deschisă, iar podul de fân a devenit o supantă în care s-au amenajat dormitoare.

Mobilierul alătură dezinvolt piese arhaice și elemente contemporane, care se pun reciproc în valoare și dau amenajării o certă identitate. Scoarțe tradiționale alternează cu parchetul și gresia. Lângă masa de sufragerie din stejar, care are un design ultra­modern, stă o veche ladă săsească, cu flori stilizate de trandafir, lalele și garoafe. Un blidar multicolor umple peretele bucătăriei, dotată cu echipament funcțional și modern.

Proiect prezentat în Conace și Pensiuni din România 3

COPERTA_CP3_SHOP-360x469

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0