fbpx

Sub semnul lui „păduri cutreieram”: Singureni Manor, un retreat experiență

TEXT: Manuela Zipişi FOTO: courtesy of Singureni Manor, Valentin Răzvan

Invocând o imagine a Bucureștiului din secolul al XVII-lea, diplomatul francez Paul Morand consemna în cartea sa „București” (1935): „Pădurea începea la porțile orașului și ținea până la Dunăre, atât de deasă încât puteai să mergi în umbra ei o zi întreagă…” Pădurea nu mai e atât de deasă la porțile orașului, dar vestea bună e că, ieșind din București în direcția Dunării, ajungi în mai puțin de o oră la Singureni Manor, un retreat protejat de blândețea unui codru de stejar, aflat în comuna cu nume omonim.
În afară de natură, o întreagă serie de experiențe (printre care echitația ori fine diningul) se pun aici în mișcare pentru a așterne cadrul unei relaxări de gust bun în două universuri, intitulate Paul’s Lodge și Paul’s Horses, al căror design de interior a fost semnat de către arh. Andeeea Vasilescu. Paul’s Lodge este un manor care își așteaptă oaspeții în 13 camere conturate în spirit vânătoresc. Lemnul este aici firul roșu care face legătura cu natura în fața focului din șemineul spațiului comun sau în zonele de relaxare ale piscinei ori saunelor (inclusiv cea din pădure). Camerele au fost personalizate cu obiecte din întreaga lume ce aparțin familiei care a imaginat Singureni Manor, devenind prilejuri ale unei confortabile retrageri.
 
Pentru iubitorii de cai, dar și pentru cei tentați să aibă o asemenea experiență există Paul’s Horses un han amplasat chiar în inima naturii care permite contactul permanent cu caii grație unei uși care leagă lobby-ul de grajduri. Sub semnul unui design inspirat de natură, camerele oferă oaspeților acces direct la spectacolul pădurii, iar subtila legătură cu aceasta este încurajată, atât prin îndemnul la cutreierare (există posibilitatea întâlnirii cu cerbi și căprioare), cât și prin experiența culinară.
 
Bucătăria de la Singureni Manor, coordonată de chef Alexandru Dumitru (pe care îl știți probabil dacă ați ajuns la restaurantul bucureștean Anika), trăiește în ritmul unui fine dining bazat pe anotimpuri și propune experiențe diverse cum ar fi „cina pe întuneric” – o invitație la delectare culinară cu ochii acoperiți, sau un meniu de degustare însoțit de vinuri alese. Iar duminicile sunt destinate brunch-urilor în pădure la care pot participa și alte persoane decât oaspeții cazați la Singureni Manor. Numai câteva motive, iată, pentru a include pădurile ce ne înconjoară încă în planurile de evadare din cercul urban.
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0