fbpx

Cum să ai un weekend artistic în trei orașe și cinci evenimente

TEXT & FOTO: Manuela Zipiși

Mai este (încă) o lună care ne-a răsfățat cu evenimente artistice și culturale, iar vestea bună este că urmează un weekend în care terapia prin artă, în toate formele sale, ne poate scoate din case și letargie. În București, Timișoara ori Iași….
Circular Catalysts; Foto: Manuela Zipiși

București: RDW, weekend final
Pentru cei care nu au ajuns încă la Romanian Design Week, este momentul. Dacă vizitați expoziția centrală din Piața Amzei, nu ocoliți RDW MARKET, unde veți descoperi și câteva dintre cele mai noi titluri igloo media. Și aruncați un ochi și expoziției Circular Catalysts (RDW &  British Council România) care, grație  fotografiei documentare realizate de Ioana Cîrlig prezintă rezidențele de creație pe care artizani britanici le-au avut în diverse regiuni găzduiți de meșteșugari români.

Bazar muzical; Foto: Aici a stat

București: Bazar de Cotroceni
Pentru toți iubitorii de plimbări prin Cotroceni, Bazarul oferă ocazia intrării în unele dintre curțile și casele cu grădini minunate pe care le admirăm din exterior. Iar într-una dintre cele mai impresionante case ale cartierului, (Staicovici 5) va răsuna sâmbătă un Bazar muzical pe acorduri de Bach, Mozart și Gounod în cadrul unui eveniment marca #Aiciastat.

Victor Brauner; Foto: Manuela Zipiși

Timișoara: Victor Brauner: Invenții și magie
Până în 28 mai, încă mai puteți vedea la Timișoara o expoziție extrem de specială în la fel de speciala clădire a Muzeului Național de Artă Timișoara. Importanta retrospectiva dedicată lui Victor Brauner oferă ocazia întâlnirii cu peste 100 de picturi, desene și sculpturi aparținând unor colecții private și de la Centre Pompidou. Designul expozițional semnat de Attila Kim aduce acel extra plus de magie expoziției.

după SCULPTURĂ / SCULPTURĂ după; Foto: Manuela Zipiși

Timișoara: după SCULPTURĂ / SCULPTURĂ după
Tot la Timișoara și a sa efervescență de Capitală Europeană a Culturii în 2023, vă invităm să puneți pe lista vizitelor artistice Cazarma U sau Cazarma Vienei, un spațiu convertit din semi-ruină în spațiu expozițional, unde se chestionează statutul sculpturii actuale prin invitația de a descoperi peste 70 de artiști. Punerea în scenă încântătoare a fost realizată de către Sorina Jecza și Attila Kim prin Fundația TRIADE și Attila Kim & Architects.

Manifest of Now; Foto: Romanian Creative Week

Iași: Romanian Creative Week
O desfășurare de forțe creative pe o axă multidisciplinară care implică design-ul, arhitectura, fashion-ul, instalația, noile media etc. se desfășoară (ș)i în acest weekend la Iași sub semnul WONDDER – tema din acest an a Romanian Creative Week. 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0