fbpx

Gustul bun al verii – cu Banchiza Urbană by igloo

Banchiza Urbană (împreună cu fratele ei, din interiorul revistei, mai mic și mai îngust, adică iglooîngust) e locul nostru de joacă, în care explorăm, ca și la igloo, bunul gust și, mai ales, gustul bun: tot ceea ce ne face viața mai savuroasă, mai plină, mai vie; tot ceea ce ne stimulează simțurile; tot ceea ce place la trup&suflet. Suntem atenți la respirația și ritmul orașului, la oameni și pasiunile lor, la povești, idei și forme de expresie care dau un plus de sens și frumusețe existenței cotidiene. Suntem gurmanzi și veseli, visăm să călătorim perpetuu, să adulmecăm aromele lumii (cu-adevărat cea mai bună dintre lumile posibile!) și să ducem mai departe, prin scris și nu numai, câte ceva din micile (dar esențialele) experiențe senzoriale fără de care am fi mai mult umbre decât oameni.

Cam ăștia suntem azi, echipa BU+iglooîngust. Citește-ne, că s-ar putea să-ți placă! 🙂

În noul număr de vară, BU10, avem „în meniu” subiecte pentru toate gusturile (bune):

  • #iglooîngust: Mici, grătare, meserie… am mers pe teren – cu maximă seriozitate – în căutarea micului perfect și a meșteșugarilor de carne, ca să-i numim astfel. Am găsit, am gustat și bucuroși am consemnat: interviu inedit cu nea Sandu Cocoșatu’, foame și pitoresc la coadă la Terasa Obor, popas proteic la Atelierul de Mici, delicatese de casă în centru La Prăvălescu și apoi altă tranșă la Abu-Bacri

igloo_ingust_pt-bt-12-13

igloo_bu_int_pt-bt-26-27

  • #SummerSpecial: Secretele înghețatei artizanale. Am dezbătut și am degustat rețete, texturi și arome cu: Delicii Libaneze, Moritz Eis, Puro&Bio, Sweetology. Trandafir picant, smochine în coniac, înghețată neagră, ciocolată cu piper, lavandă, diverse caramelizări, fantezie… noi atât am avut de zis. Restul se trăiește la fața locului!

banner_igloo_ingust650x650

  • #TravelWithUs: Dacă vrei la mare & la soare altfel, hai cu noi prin Dobrogea nebănuită; dacă vrei hedonie, alb și albastru perfect, noi îți povestim despre Insulele Ciclade; dacă vrei la deal & la munte, îți recomandăm câteva destinații/festivaluri mai puțin cunoscute, dacă nu chiar un pic ascunse, cât să te atragă; iar dacă visezi să pleci prin lume… află că se poate și cu bicicleta!

igloo_bu_int_pt-bt-12-13

igloo_bu_int_pt-bt-8-9

  • #DesignRO: Ca de obicei, suntem cu ochii după tineri care ne seduc prin idei și viziune. În numărul ăsta am stat de vorbă cu Livia Fălcaru (ilustrație în culori tari, stări nedefinite traduse grafic; imaginea de pe coperta BU10 îi aparține) și cu Maria Burachu (despre Woodish: lemn, esență, obiecte de visare)

igloo_bu_int_pt-bt-16-17

igloo_bu_int_pt-bt-24-25

  • #iglooîngust: Pe urmele unei băuturi aproape mitice – braga, cea de ieri și cea de azi. Curiozitate, nostalgie, love&hate? Cu Bogdania, noua bragagerie a Bucureștiului, și cu Atletul Albanez, vestita afacere de familie din Slatina, pe unde au trecut Caragiale, Minulescu, Ionesco… ehe!

igloo_ingust_pt-bt-10-11

  • #NePlace: Un proiect de fotografie documentară pe care-l urmărim cu mare interes de ceva vreme: Zâne cu Ioana Cîrlig & Marin Raica + un strop de magie 🙂

igloo_bu_int_pt-bt-18-19

  • #iglooîngust: După mici & co., propunem și niște finețuri: noua gastronomie românească în viziunea lui Alex Petricean de la Maize (chef of the year) și… o pasiune exotică pe meleagurile noastre – ce înseamnă să fii „cortador de jamon”? (OK, e un fel de artă combinată cu geometrie. Și mult gust bun, desigur.)

igloo_ingust_pt-bt-28-29

igloo_bu_int_pt-bt-2-3

Ia Banchiza cât e caldă!
[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”samewindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/banchiza-urbana-10-vara-2018/”]COMANDĂ AICI[/button]
bu10_shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0