fbpx

În unghi ascuțit. Amenajarea unui apartament cu formă atipică

Design interior: Jooca Studio; Text: Iuliana Dumitru; Foto: Alexandru Prodan

Situat în Mogoșoaia, într-un complex rezidențial înconjurat de pădure – pe care îl cunoașteți din igloo #207 –, apartamentul de două camere Brick by Brick amenajat de Jooca Studio continuă dialogul cu natura, prin materialele folosite și prin paleta cromatică predominantă.

Fiind vorba de un spațiu deja conturat de finisajele existente – dintre care se distinge cărămida aparentă –, arhitectele și-au putut concentra atenția mai ales asupra designului de mobilier și a elementelor decorative, pentru a răspunde optim constrângerilor unei suprafețe totale de doar 58 mp, la care se adaugă și o configurație atipică a open space-ului dedicat livingului și bucătăriei – formă triunghiulară, cu două unghiuri ascuțite. Astfel de situații date sunt un excelent prilej pentru arhitecți să imagineze soluții inventive, perfect adaptate condițiilor. În cazul nostru, arhitectele de la Jooca Studio au ales să închidă unul dintre unghiuri (cel blocat de un stâlp) și l-au transformat într-un spațiu de depozitare ascuns, iar pe celălalt, dimpotrivă, l-au scos în evidență printr-un lampadar supradimensionat.

Mobilierul custom-made urmărește linii aerisite, minimaliste, apelând la cadre metalice cu polițe sau la mici corpuri închise, cum sunt biblioteca din living, comoda TV sau dulăpioarele din dormitor. Senzația de spațiu deschis, fluid este susținută și de transparența anumitor suprafețe din bucătărie: backsplash-ul din sticlă și fronturile corpurilor suspendate, care, datorită spatelui din plexiglas tot transparent, lasă să se întrevadă cărămida. Jocul transparențelor revine și în dormitor, unde zona de depozitare a hainelor capătă forma discretă a unui dulap deschis, acoperit de o perdea semitransparentă, apartamentul beneficiind și de un dressing generos cu acces din hol.

Nota industrială a amenajării – sugerată deja de prezența betonului și a cărămizii aparente – e completată de accentele din metal vopsit negru (în cazul ancadramentelor ferestrelor, al pieselor de mobilier sau al decorațiunilor, cum sunt oglinzile realizate special pentru hol și dormitor) și de iluminatul arhitectural prin șine cu spoturi, o soluție eficientă, ce nu a presupus intervenții asupra tavanului. Paleta cromatică acoperă un spectru armonios de nuanțe, apropiate de cele ale finisajelor, în timp ce verdele asigură contrastul. Ca loc al odihnei, dormitorul privilegiază culorile mai deschise și mai neutre, alături de textilele moi, primitoare.

Proiect: Apartament Brick by Brick; Amplasament: Loft Green Apartments, Mogoșoaia; Suprafața utilă: 58 mp; Amenajare de interior: Jooca Studio – Mihaela Bălănoiu, Alexandra Stamate; Finalizat: 2021

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0