fbpx

Scări, tâmplărie și mobilier de la Arcer pentru The Corner Armenească

FOTO: Vlad Pătru

Lansat pe piața românească în 1992 și în prezent având 90 de angajați, producătorul Arcer transpune dragostea pentru lemn în piese unice, de la tâmplării exterioare și interioare, până la mobilier, scări și placări de pereți. Fie că vorbim de intervenții asupra muzeelor și clădirilor de patrimoniu sau de realizarea de obiecte tailor made pentru locuințe sau magazine, aceștia și-au propus să urmărească cu atenție atât rigoarea punerii în operă a lemnului, cât și un design care să comunice cu spațiul existent.
Concentrându-și activitatea pe realizarea tâmplăriilor exterioare și interioare, dar și a mobilierului la comandă, echipa Arcer găsește soluții inovatoare și eficiente în ce privește sustenabilitatea. Astfel, tâmplăriile exterioare din lemn stratificat sunt o opțiune ideală în situațiile care necesită intervenții asupra clădirilor existente ce și-au pierdut integral tâmplăria originală. Ușile și ferestrele nou realizate satisfac și cerințele estetice fixe, și pe cele legate de sustenabilitatea și durabilitatea în timp. Tehnologia utilizată permite realizarea unei game variate de produse precum producerea de tâmplării lemn-aluminiu, dar și punerea în operă a unor tâmplării cu opțiuni moderne care să se închidă într-un sistem clasic de tip gură de lup.

Ca finisaj aparent, ele vin într-o multitudine de opțiuni, de la uși pline simple sau cu diferite detalii și desene tehnice realizate din prelucrarea furnirului sau a elementelor ornamentale profilate sau cu sculpturi, la uși cu panouri din sticlă. Soluțiile constructive pentru proiectul The Corner Armenească (prezentat în cel mai recent număr igloo) cuprind utilizarea de profile de diferite dimensiuni (42 și 55 mm pentru ușile de interior și 68, respectiv 78 mm pentru tâmplăria de exterior) în funcție de utilizarea și amplasarea elementului de tâmplărie.

Materia primă e furnizată de producători aflați în apropierea Arcer, în zona Maramureșului. Cel mai utilizat este lemnul de stejar, urmat apoi de nuc, paltin, cireș și alte esențe de lemn din rășinoase. Lemnul este pus în operă de o echipă dedicată și multidisciplinară compusă din specialiști și lucrători ai lemnului, la care se alătură echipa de proiectare. Posibilitățile de design și de conformare nu se opresc doar la folosirea anumitor esențe de lemn, ci cuprind și utilizarea diferitelor tratamente și finisaje/vopseluri care să asigure aspectul dorit, dar să și protejeze corespunzător în timp produsele fabricate. De asemenea, pentru a oferi o imagine coerentă, se apelează la soluții și pentru elementele deosebite de feronerie și alte accesorii.

Printre proiectele cele mai cunoscute la nivel național ale Arcer se numără realizarea tâmplăriilor pentru Banca Națională a României, Înalta Curte de Casație și Justiție, Ateneul Român, Administrația Domeniilor Statului, Hanul Gabroveni, Vechiul Cazinou din Arad, Muzeul Colecțiilor de Artă, Palatul Patriarhiei, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Țăranului Român, Palatul Parlamentului, Biserica Grădina Icoanei. Acestea au necesitat o atenție deosebită datorită importanței lor ca monumente arhitecturale.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0