fbpx

4 feluri de ciocolată savuroasă pe care o poți ronțăi în București

Cu toții suntem toți de acord că iubim ciocolata. Și încă cum! Din copilărie, ea a fost secretul de dinainte de masă și ne-o putem aminti în fiecare detaliu, resimțindu-i pe deplin aroma și gustul plăcut. Fie că este remediul pentru o zi lungă sau idea simplă a unui răsfăț vesel, alimentul minune ni se dezvăluie într-o varietate care nu încetează să ne surprindă. Iar creatorii de ciocolată ne cunosc bine și lansează sortimente spectaculoase, cu ingrediente din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Despre secretele deliciilor din ciocolată am discutat cu trei producători pasionați.

Ciocolata II’ de la Two Minutes Coffee Shop

O cafenea cu ciocolată proprie… sună prea bine să fie adevărat, dar credeți-ne, există – la coffee shop-ul Two Minutes (Constantin D. Aricescu 50A). Două gusturi pentru cele două inimi-cafenele, menite să satisfacă diversitatea preferințelor împătimiților urbani de bun gust: „Milk with Ethiopian Coffee” pentru iubitorii de cafea și „Dark with Whole Hazelnuts” pentru consumatorii de ciocolată neagră. Ciocolata este produsă și ambalată manual de către Van der Burgh Chocolaad din Delft (care colaborează printre alții cu muzeele Rijksmuseum și Hermitage din Amsterdam, KLM sau Bijenkorf Department Store), oraș în care dacă ajungeți puteți consuma ceva la fel de delicios precum dulcele desert: tablourile lui Vermeer (Vermeer Centrum Delft). Înainte să vă cucerească prin arome, Ciocolata II’ „vă va lua ochii” cu ambalajul, care oferă două surprize: ilustrația semnată de Simona Giura reprezintă silueta exterioară a cafenelei iar oamenii pot personaliza ambalajul în funcție de inspirație și plăcere. (text: Manuela Zipiși)

aricescu_twominutescoffeeshop

web2

web

Parfum franțuzesc made in Les Saveurs d’Yveline

Într-o zi de vară timpurie, acum aproape 9 ani, un cuplu de francezi îndrăzneți s-a hotărât să pună în valoare experiența bogată și a adus în România savoarea specialităților de ciocolată, confiserie, gem, caramel și alte produse speciale. Pasiunea lor pentru gastronomie implică nu numai o finețe a detaliilor, ci și multă inspirație creativă, astfel că fiecare desert apelează la o amintire din vacanțele celor doi. Les Saveurs d’Yveline ne propune și nouă adevărate excursii culinare și creează peste 30 de produse din ciocolată în manieră artizanală. Ingrediente sunt alese dintr-o colecție impresionantă de locuri: ciocolata este adusă din Columbia și Africa, frișca naturală din Franța, migdalele din California, alunele din Turcia și fisticul din Iran.

cioco

12485844_1025662490787773_6359128433143317865_o

Spiru-ciocolata Spinoa

La Spinoa doi antreprenori francezi (Romain şi Florent) au avut idea genială de a pune împreună ciocolata artizanală produsă în România de Les Saveurs d’Yveline și spirulina – alimentul cel mai bogat în nutrienți din lume. O experiență personală în Thailanda și ulterior în Franța a pus bazele unui stil de viață sănătos și a lansat premisele unei inovații durabile. Produsele au la bază spirulina 100% naturală cultivată în Franța și Burkina Faso în ferme certificate. Întregul proces este prietenos cu mediul, iar produsul concentrat în vitamine, antioxidanți și proteine respectă toate calitățile impuse în clasa sa. Pentru specialitățile din ciocolată Spinoa folosește pudră de cacao bio în concentrație de 85% plus 3 grame de spirulină – doza zilnică recomandată. Rezultatul este o selecție de produse delicioase și foarte sănătoase. În plus, spirulina intensifică și pune în valoare aromele ciocolatei, conferindu-i o textură super crocantă. Irezistibilă pentru orice pasionat de dulciuri, spiru-ciocolata se găsește la târgurile de specialitate unde participă Spinoa.

web

webchoco-citrus

Praline cu gust oriental de la Delicii Libaneze

Aromele dulci ale Libanului au prins contur și mult farmec pe Mendeleev 8. Din 2015 creatorii deliciilor ne încântă cu produse apetisante, iar aventura continuă azi și pe bulevardul Brătianu, într-un nou magazin. La fiecare adresă regăsim un decor autentic libanez și o gamă foarte variată de produse, în combinații spectaculoase. Peste 100 de modele artizanale sunt aranjate scenografic în vitrine, iar de unele din ingredientele lor auzim probabil pentru prima dată. Fiecare desert este realizat cu pasiune și multă muncă, ingredientele fiind selectate cu pricepere din surse cu tradiție ale Orientului Mijlociu. Și nu numai bogăția de gusturi este ceea ce face din Delicii Libaneze un loc aparte, ci și ospitalitatea și căldura cu care este întâmpinat fiecare client. Cele mai speciale produse din ciocolată sunt pralinele cu trandafir picant, chilly sau fistic de Iran. Iar pentru noul sezon, creatorii ne recomandă Asmalie cu caimac aromatizat cu apă de flori de portocal într-un blat de kataif însiropat. Curios să guști și din înghețata de la Delicii Libaneze?

img_4467

web3

web

→ BONUS: O ciocolată în ediție limitată, „from bean to bar”, găsești și la Prăvălia Idicel, în combinații inedite: cu nucă prăjită sau cu pălincă și prune uscate.

idi

Articol apărut în Banchiza Urbană 12 / primăvară 2019

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0