fbpx

Invitație pe insula design: Isola Design Festival 2023

TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: Tools _ Crafts_Victor Tabiš ©courtesy of Victor Tabiš, Isola Design Festival

Planificarea din timp a lucrurilor nu face decât să ne aducă trei pași mai aproape de ele, prin urmare, cu agenda deja trasată apropo de târgurile și festivalurile de design din 2023, realizăm că suntem tot mai aproape de Milan Design Week, (18-23 aprilie) și de Isola Design Festival, care va avea loc în aceeași perioadă în cadrul Isola Design District și nu numai.
Ajuns la cea de-a șaptea ediție, festivalul Isola propune o călătorie fizică și digitală care aduce laolaltă producții aflate sub semnul designului din întreaga lume, iar în acest an va etala peste 40 de expoziții, instalații, evenimente și discuții, care implică în jur de 300 de deigneri, studiouri, creatori și ateliere de producție.
Tools _ Crafts_OODD Studios_Landmark ©courtesy of OODD Studios
Circolare - The Circular Village_Fengfan Yang - Light on Lives ©courtesy of Fengfan Yang

Toată această desfășurare de forțe de la Milano se va concentra în 2023 în jurul temei „Nothing Happens if Nothing Happens”. În fața evidenței deteriorării resurselor Planetei, fondatorii Isolei au lansat un apel la acțiune dincolo de cuvinte în designul sustenabil, asta însemnând inclusiv trasarea unor noi linii pentru industria designului, regândind procesele de producție, sistemul, regenerarea resurselor naturale etc. 

Isola Design Gallery_Aura Carpio - Estero ©courtesy of Aura Carpio
Belgian Pavilion_Dries Truyers - Kurk-KruK ©Katoo Peeters

Milano va fi desigur plin de expoziții colective sau nu, etalând materiale noi, produse reciclate etc. Iar Isola Design Festival va mai avea de-a lungul anului apariții la Eindhoven în timpul Dutch Design Week și la Dubai Design Week

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0