fbpx

Mood board pentru un iunie 2023 #degustbun

TEXT & FOTO: Manuela Zipiși

Miroase amețitor a tei în oraș, semn că este din nou vară. Inevitabil, ne gândim la evadare și începem să facem mental liste ale locurilor pe care ne-am dori să le vizităm. Așezăm, prin urmare, acest mood board sub semnul planurilor de vacanță, alegând cinci posibile destinații estivale și creionând motive care le-ar putea justifica.
Cefalu, Sicilia

Sicilia
O combinație aproape unică de vestigii istorice, mare, vulcani și mâncare minunată – Sicilia este o eternă invitație la descoperire din Palermo până la însoritele plaje.
De neocolit: Cefalu, un orășel fermecător, și a sa rocca di Cefalù, o stâncă ce merită a fi urcată pentru plăcerea viziunii panoramice..

Chania, Creta

Creta
În Creta plajele sălbatice și stâncoase de la Marea Egee sunt egalate numai de verdele surprinzător al drumurilor care urcă până în vârf de munte. Apoi pentru tras sufletul, Chania și al său port venețian, dozează farmecul.
De neocolit: Stavros, o plajă mică, cu nisip fin și apă limpede, devenită cunoscută după ce aici a fost filmat în anii 1960 „Zorba grecul”.

Lacul Koman, Albania/Foto: Johnny Africa, Unsplash

Albania
Albania are șanse să devină una dintre cele mai populare noi destinații europene. Între munte și mare, peisajul începe să capete faimă de riviera franceză, propunând colțuri de natură sălbatică.
De neocolit: rutele de munte, Albania având un peisaj muntos în proporție de 70%.

Cunda, Turcia

Turcia
Pentru cei care vor să descopere ceva nou, chiar și în țări pe care le cunosc bine, Cunda, cea mai mare insulă din arhipelagul Insulelor Ayvalık, merită o oprire. Casele pitorești se etalează la intersecția dintre influența grecească și turcă, iar gastronomia însuflețește locul.
De neocolit: apusurile la restaurantele de pe plajă.

Cala d'Or, Mallorca

Mallorca
O insulă plină de cale (golfuri) în care te simți ca într-un decor cinematografic, Mallorca este și tărâmul ceramicii deosebite, dar și al unor sate de munte care taie răsuflarea (cum este, spre exemplu, Fornalutx).
De neocolit: Fundació Pilar i Joan Miró din Palma, un loc în care arta, arhitectura și natura se întâlnesc armonios.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0