fbpx

MABÓ ONE, cafea bună într-un spațiu dinamic

DESIGN DE INTERIOR: 441 Design Powerhouse; TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: Sabin Prodan

Cum nu am mai băut de ceva vreme o cafea bună într-un loc nou din oraș, era momentul descoperirii, mai ales că Bucureștiul rămâne într-un top fruntaș la nivel european când vine vorba despre cafea de specialitate. Pașii m-au condus către MABÓ ONE, o cafenea instalată la parterul unui imobil de locuințe construit recent, pe una dintre străduțele din apropierea podului Basarab unde rezistă (încă) un anume farmec patriarhal.
Dispunând de propria prăjitorie și de magia propriului campion național și vice-campion mondial la prăjit cafea, Bogdan Georgescu, MABÓ combină acele elemente indispensabile ale unei experiențe #degustbun: arome îmbietoare, ambalaje cu diversitate vizuală conturată de către ilustratoarea Andreea Dobrotă și un design de interior care permite, deopotrivă, comunicarea și intimitatea.
 
Ajungând în acest punct, observăm cum amenajarea de interior semnată de către echipa 441 Design Powerhouse a lăsat cafeaua și toată recuzita acesteia să se remarce într-un cadru care merge pe nuanțe de alb, negru și culorile naturale ale materialelor. Textura betonului aparent se completează cu tencuiala decorativă din spatele barului, iar mobilierul combină nuanța naturală a lemnului (scaune, banchete) cu albul barului și al mesei cu formă organică din centrul spațiului, și cu nuanța închisă a rafturilor unde se etalează pachetele de cafea și accesoriile.

Reținem prezența elementelor fluide, organice, care se inspiră din logoul MABÓ (realizat din bandă led și integrat în placare, fiind utilizată placarea de bond tip oglindă). În afară de masa centrală ori mobilierul zonei exterioare, liniile organice se regăsesc și în conturul oglinzilor de pe stâlpul din beton.

 

Înainte de a sorbi prima gură de cafea, vom mai observa și amplitudinea generoasă a spațiului (7 metri) care a permis instalarea unor corpuri de iluminat custom made (3 metri) ce par a pluti, la fel cum pare și logo-ul MABÓ privit de afară sau din intimitatea cafenelei.

Foto: igloo

PROIECT: MABÓ ONE; AMPLASAMENT: Petru Rareș 12, București; DESIGN DE INTERIOR: 441 Design Powerhouse; ECHIPA: arh. Alina Filipoiu, arh. int. Alice Straton; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0