fbpx

room21: o cameră virtuală extrem de reală

TEXT: Manuela Zipişi FOTO: courtesy of room21

Ne-am obișnuit, nu-i așa, să ne mișcăm mai mult prin camere virtuale decât reale în recentele vremuri. De aceea, când am ajuns pentru prima oară în room21, anul trecut (lansarea s-a făcut în aprilie 2021), am salutat apariția unei noi platforme dedicate designului și industriilor creative românești.
Totuși, cum realul bate virtualul (încă), m-am bucurat că room21 a făcut un pas și în realitate grație aparițiilor pop-up cu prilejul unor evenimente din cadrul vieții creative bucureștene (Romanian Design Week, Diploma ori And Now East). Iar din noiembrie anul trecut există un showroom într-una dintre superbele vile ale Cartierului Creativ (Constantin Cristescu 12), ce poate fi vizitat pe bază de programare. Am deschis ușa camerei, acum să vedem cine o populează…

Colege și prietene de mai bine de 11 ani, Irina Florea, Ioana Pîrvu și Maria Neneciu au înțeles necesitatea de a avea, vorba Virginiei Woolf, „o cameră doar a lor”, unde și-au dorit să încapă toate produsele cu și de poveste ale designerilor, artiștilor și meșteșugarilor contemporani. Pornind, inițial, de la dorința de a promova produse cu tentă nostalgică inspirate din tot felul de tradiții, room21.store a crescut, frumos, așezând în rafturile online mai bine de 160 de exponate semnate de peste 50 de creativi din domenii diverse: design, artă, meșteșuguri, ateliere creative și mici edituri.
 
Inițiativa este, înainte de toate, un îndemn la consumul sănătos de produse locale, în ritm domol și dătător de satisfacții, după cum ne spun chiar fetele: „la un moment dat am simțit nevoia să contribuim la dezvoltarea inițiativelor locale prin generarea unei platforme care să reușească, pe de o parte, să coaguleze și să promoveze studiourile de design, artiștii și micile business-uri locale, iar pe de altă parte, să contribuie efectiv la creșterea vizibilității și la o distribuție mai eficientă a produselor semnate și realizate de către aceștia, convinse fiind că este necesar un asemenea demers și că astfel putem contribui (măcar puțin) și la creșterea consumului de produse locale, mai asumat, mai lent și mai… responsabil”.
 
Nu vom ieși din room21 înainte de a vă stimula curiozitatea descoperirii măcar a unora dintre artiștii sau designerii prezenți aici: Adelina Petcan, Ana Bănică Illustration, De Ceramică by Mădălina Teler, Doriana Mărășoiu, Emilian Pospaii, Fabrik, Ioana Ciolacu, P+4 Publications, Palpabil, Studio MUD etc.
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0