fbpx

Mood board pentru un august 2023 #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: Zelato

În amintirea verilor în care cutreieram Bucureștiul în căutarea celei mai bune înghețate sub semnul Banchizei Urbane, descoperind, spre exemplu aromele exotice de la Delicii Libaneze și ajungând până în Slatina în faimoasa prăvălie a Atletului Albanez, așezăm #moodboardul lunii august sub semnul înghețatei. Și cum (multă) vreme pare să fi trecut de-atunci și multe s-au întâmplat de la anteriorul nostru top, lăsăm mai jos noile descoperiri și plăceri.
Foto: Gelateria La Romana

Calea Victoriei pare să fi devenit un epicentru gastronomic al Bucureștiului, iar de aici așezăm pe lista preferințelor feluritele gusturi și combinații de la Gelateria La Romana (Calea Victoriei 105), dintre care nu ar trebui ocolit Biscotto della Nonna.

Foto: Friddi

Până la Friddi și inspiratele lor sortimente de gelato și sorbetto artizanale și naturale (Vasile Alecsandri, 4) se face o plimbare plăcută care se poate răsplăti cu o înghețată surprinzătoare, cum ar fi cea cu flori de tei, sau cu o combinație clasică la fel de delicioasă: vanilie & cafea.

When in… Herăstrău, e imposibil să ocolim aerul franțuzesc al chioșcului Zelato și nici rețetele surprinzătoare de înghețată semnate de Ana Consulea: smântână fermentată cu dulceață de vișine, pâine și magiun, colivă etc.

Foto: Saint Roastery

Vara nu ar fi vară fără acest delicios guilty pleasure cu înghețată denumit affogato, o rețetă italiană care combină înghețata de vanilie cu espresso-ul. La București affogato-ul nostru favorit se savurează la Saint Roastery (Maltopol 26) iar rețeta lor combină două shot-uri de espresso cu două cupe de înghețată de vanilie.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0