fbpx

Explorarea procesului temporal ca experiențe fizice și mentale. Plaza Kanagawa de Junya Ishigami

ARHITECTURĂ: Junya Ishigami+Associates TEXT: Anda Zota FOTO: courtesy of Junya Ishigami+Associates În 2008, biroul de arhitectură Junya Ishigami+Associates încheia lucrările pentru Universitatea Tehnologică Kanagawa în Japonia. În același an au început conceptul pentru un spațiu versatil, un mediu deschis, atât interior cât și exterior, care să funcționeze ca piațetă publică

igloo likes: Casa de Muzică din Budapesta, de Sou Fujimoto – o experiență muzicală interactivă

/*! elementor - v3.5.5 - 03-02-2022 */.elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} Sou Fujimoto: „ Am fost fermecați de multitudinea de copaci din Parcul Central și inspirați de spațiul care se crease între ei. Acoperișul pânză, care acoperă și protejează funcțiunile interioare,

Un nor ce pluteşte deasupra pădurii. Cloud Center, Aranya, Qinhuangdao, China

Biroul chinez MAD Architects, condus de Ma Yansong, semnează proiectul unei clădiri multifuncţionale ce va fi construită în oraşul port Qinhuangdao din nord-estul Chinei. Cu linii organice ce par să pulseze, şi creând impresia că s-ar afla într-o stare de permanentă suspensie deasupra pădurii din

Regalitate în sălbăticie. Royal House, Portland, Oregon, SUA

Biroul american William / Kaven semnează proiectul unei spectaculoase case negre, cu terase şi balcoane dramatice, construită în cadrul unui parc natural situat la vest de Portland, cel mai mare şi populat oraş din statul Oregon. Privilegiată atât din punctul de vedere al amplasamentului –

Refugiul din mlaştină. Maidla Nature Villa, Estonia

Situată la marginea unei mlaştini şi inspirată de sălbăticia naturii ce o înconjoară, această clădire nominalizată pentru ediţia 2022 a Premiului Mies van der Rohe se detaşează ferm de imaginea obişnuită a unui resort. Ascunsă printre mesteceni şi, în funcţie de condiţiile meteorologice, aproape inundată

Teatrul Grivița 53

Mă alătur și eu grupului de susținători ai proiectului Grivița 53. Motivele sunt cel puțin două. Primul, cel împărtășit de toți, este acela de a fi alături de o inițiativă culturală bună și necesară, iar al doilea este ceva mai particular, motivat de identitatea mea profesională.

Lumină, intimitate, echilibru şi contemplare. Casa RCR, Anadia, Portugalia

Situată într-o zonă rezidenţială a oraşului Anadia, din centrul Portugaliei, această locuinţă cu două niveluri stabileşte o legătură vizuală captivantă cu zona muntoasă Serra do Caramulo, situată în apropiere, menţinând, în acelaşi timp, un caracter intim, de refugiu. Acest echilibru dificil este obţinut prin îmbinarea

Loading new posts...
No more posts
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0