fbpx

Reabilitarea clădirii Ambasadei Slovaciei

TEXT: Anda Zota FOTO: Arthur Țințu Cu considerație față de tehnicile și materialele tradiționale și cu adăugiri contemporane care țin cont de tradiție, reabilitarea clădirii Ambasadei Slovaciei dovedește o intervenție de reabilitare coerentă, corectă, care revalorizează patrimoniul bucureștean. Clădirea a fost construită între 1923-1926, cu vizibile

Hanu’ Berarilor – live

ARHITECTURĂ: Twins Studio TEXT: Cristian Brăcăcescu FOTO: Alex Ioniță, Arthur ȚințuHanu’ Berarilor este cartea de vizită cu care casa Oprea Soare se prezintă bucureștenilor însetați. Pentru a intra pe lungimea de undă a dialogului cu contemporanii, umbrele trecutului și-au asociat elemente ambientale moderne, într-o simbioză

De la Casa Oprea Soare la Hanu’ Berarilor – ipostaze

ARHITECTURĂ: CO-OPERATIVA BIROU DE ARHITECTURĂ TEXT: Cristian Brăcăcescu FOTO: Arthur Țințu, Alex Ioniță Fosta mahala a Târnovului, în care e situată casa Oprea Soare, e un cartier vechi, așezat, bogat în istorie și anecdotică urbană. Aici a găsit Caragiale de cuviință să localizeze casa furtunosului chiristigiu

Intimitate, confort și protocol interbelic

Vila Constantin Bușilă, str. Rabat nr. 1 Detaliu – intrarea principală, fațada din str. Rabat Vedere din fosta sufragerie către terasă și grădină Mobilierul original păstrat în biroul-bibliotecă Anterioară Următoare ARHITECTURĂ: ICON STUDIO DE ARHITECTURĂ TEXT: Cristian Brăcăcescu FOTO: Andrei Mărgulescu Personalitatea inginerului Constantin Bușilă nu se bucură de o notorietate

Un potențial împlinit. kHaus, Basel

ARHITECTURĂ: Focketyn del Rio Studio TEXT: Iuliana Dumitru FOTO: Laurian Ghinițoiu În 2013, Focketyn del Rio Studio a câștigat competiția internațională de conversie a unei vechi cazărmi militare din Basel într-un centru cultural care să revigoreze întreg peisajul urban din proximitate. După mai bine de 8

O structură modernă discretă. Grădinița Pitypang, Gheorgheni

Anterioară Următoare ARHITECTURĂ: Larix Studio TEXT: Anca Rotar, Larix Studio FOTO: courtesy of Larix StudioClădirea degradată și parțial nefolosită a unei grădinițe din Gheorgheni a fost reabilitată și extinsă de către arhitecții Larix Studio. Lemnul, material nelipsit din proiectele echipei Larix, este folosit aici într-o manieră inedită,

Restaurarea morii de apă din satul Senetea

Anterioară Următoare ARHITECTURĂ: Larix Studio TEXT: Larix Studio, Anca Rotar FOTO: courtesy of Larix StudioAbandonată după moartea ultimului morar, care era și proprietarul ei, moara din satul Senetea, comuna Suseni, județul Harghita, a primit o nouă viață grație intervenției echipei Larix Studio. În ciuda bugetului redus pus

Loading new posts...
No more posts
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0