fbpx

Viva Magenta: inspirație pentru lucruri frumoase și 2023

TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Lămpi Ale BIG și Ale BE T fluo/Catellani & Smith; Cover foto: WallPepper®/Group, courtesy of Cavalleri Comunicazione

Cu un tonus plin de vitalitate, culoarea PANTONE a anului 2023, Viva Magenta, se inspiră din natură, provenind din familia nuanțelor derivate din roșu. După cum subliniază Leatrice Eiseman, director executiv la Pantone Color Institute, alegerea nuanței Viva Magenta se justifică prin dorința de reconectare cu natura și cu realitatea în această epocă a tehnologiei. Și nu în ultimul rând, alegerea vine cu îndemnul de a ne lăsa inspirați de puterea elementelor naturale pentru a activa și a regăsi propria forță interioară.
Până la regăsirea și reconectarea cu focul interior, am ales o serie de produse românești și nu numai care ne atrag prin design și calitate și care pot servi drept inspirație inclusiv pentru cadourile de Crăciun. Ce au în comun: nuanțe de magenta ori culori înrudite pe care ni le dorim în preajmă pentru a ne contura frumos spațiile creative, de acasă ori de la birou.
Foto: Origo
Foto: Doriana Mărășoiu

Începem cum se cuvine, adică cu o cafea bună de la Origo, care, dacă nu ați aflat deja, au deschis și cea de-a doua cafenea în București despre amenajarea căreia scriam recent. Un ritual care merită acompaniat de o ceașcă pe măsură cum este, spre exemplu, cea din seria festivă creată pentru Origo de către Mădălina Teler (De Ceramică).

 

Și cum la cafea se fac planuri bune, ne lăsăm tentați de ilustrațiile art print ale Dorianei Mărășoiu, potrivite atât pentru peretele artistic de acasă dar și pentru a fi făcute cadou – de găsit la Room21, unde pot fi descoperite și o serie de cărți poștale ilustrate, care pot însoți cadourile pe post de felicitare.

Foto: Eshte
Foto: MioBio

Abia așteptăm să descoperiți povestea Eshte, în noul număr igloo #211, la rubrica #DeGustBun. Până atunci le puteți face o vizită pentru a descoperi minunatele colaborări creative pe care le au, printre alții, cu Les Vacances d’Irina sau cu Freya Candles.

Și pentru că am pronunțat cuvântul magic, vacances, punem pe listă și nécessaire-ul din bumbac de la Barceloning – „Rosas del Born” al cărui pattern este inspirat de motivele de fațadă ale clădirilor moderniste catalane de la finalul secolului 19 și poate fi găsit la MioBio.

Foto: room21
Foto: room21

La room21, camera virtuală dar și cea reală, ne întoarcem mereu cu plăcere pentru a descoperi o serie de designeri și creatori autohtoni din cele mai diverse domenii. Nu lipsesc nici globurile retro marca 1981 și nici seria de jucării textile realizate manual Little Dots Family.

Foto: OTOTO
Foto: OTOTO

OTOTO a devenit sinonim cu alegerile sustenabile și cu promovarea unor branduri românești și internaționale care încearcă să producă mai responsabil și mai conștient. Aici inspirația poate veni din orice sursă: caiete de așternut gânduri pentru viitor, food & drinks, fashion etc.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0